Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου: Η συνύπαρξη σε κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών αποτελεί μονόδρομο για την αποτελεσματικότητα τους

Χαλκίδα, 5 Απριλίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την κατάθεση αναφοράς με τις αντιρρήσεις του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στο γεώτοπο Οξυλίθου Κύμης και τη γύρω περιοχή:

«Αν και κατ’ επανάληψη ο Σύλλογος έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη γνωστή προστατευόμενη περιοχή του γεωτόπου «Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Οξυλίθου» δεν έχει γίνει από πλευράς ΡΑΕ καμία κίνηση προς την κατεύθυνση ανάκλησης της άδειας παραγωγού που έχει εκδοθεί. Πόσο μάλλον όταν για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τεκμηριωθεί οι αντιρρήσεις σε εκδήλωση του Συλλόγου στην Κύμη στις 21/10/2022, με τη συμμετοχή και επιστημόνων από την ΕΑΓΜΕ.

Προσωπικά έχω την πεποίθηση ότι στην προεκλογική περίοδο, που ουσιαστικά έχουμε μπει, η αντίδραση για να είναι πιο αποτελεσματική, πρέπει εκτός της αναφοράς που καταθέτω να συνοδευτεί και με την κινητοποίηση των κατοίκων. Ειδικά στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν προϋποθέσεις για κινητοποιήσεις από τον Οξύλιθο Κύμης μέχρι το Γαβαλά Αλιβερίου».

Ακολουθεί η σχετική αναφορά.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Θέμα: Αντιρρήσεις για την κατασκευή αιολικού πάρκου στον γεώτοπο Οξύλινθου Κύμης Εύβοιας

Ο βουλευτής Ευβοίας Αποστόλου Ευάγγελος καταθέτει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το από 29.03.2023 έγγραφο του Συλλόγου Απανταχού Οξυλιθιωτών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με το οποίο εκφράζει τις αντιρρήσεις του για την κατασκευή αιολικού πάρκου στον γεώτοπο «Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Οξύλινθου Κεντρικής Εύβοιας», λόγω του κινδύνου καταστροφής και υποβάθμισής του, καθώς και λόγω της γειτνίασης με τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ποταμίας και περάσματος αποδημητικών πουλιών.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα, 04 Απριλίου 2023

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Ευάγγελος Αποστόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου