Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου: Κυβερνητική αναλγησία, εκατοντάδες εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων χωρίς έλεος στο δρόμο

Χαλκίδα, 11 Απριλίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε το Σάββατο 8/4/2023, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου, και την ενημέρωση που είχε από τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού», για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν:

«Κύριε Υπουργέ έχετε πολλές τροπολογίες, εγώ όμως θα σας μιλήσω για μια άλλη
τροπολογία. Ένα από τα θέματα που είχε μπει στη χθεσινή απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν τι θα γίνει με τις συμβάσεις των 178 εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων που βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στο δρόμο και των άλλων 50 εργαζομένων που φαίνεται ότι την επόμενη ημέρα θα βρεθούν κι αυτοί στην ίδια κατάσταση.

Κύριε Υπουργέ ως νομικός που είστε γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφοροποίηση στη νομολογία ως προς την αξιολόγηση των συμβάσεων των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας. Γι αυτό άλλες αιτήσεις και αγωγές γίνονται δεκτές, κι άλλες όχι.

Επειδή μας ενδιαφέρει η πραγματικότητα και θέλω να πιστεύω ότι ενδιαφέρει κι εσάς, τελικά οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Χαλκίδας με σύμβαση στην καθαριότητα, στο νεκροταφείο, καλύπτουν διαχρονικές, καθημερινές ανάγκες ναι ή όχι; Αδιαμφισβήτητα ναι!
Οι ανάγκες αυτές, για την καθαριότητα, για την υγεία, για τον πολιτισμό μας, είναι ουσιαστικές ανάγκες ναι ή όχι; Αναμφίβολα ναι!

Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καθοριστική απόφαση, που έδωσε το εύρος της δυνατότητας να καλύπτονται αυτές οι συμβάσεις και προσδιόρισε τη δυνατότητα των κρατών- μελών να τις τηρούν.

Μπορείτε να δώσετε λύση τώρα. Τόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο και θα βρεθούν κι άλλοι αύριο. Ο Δήμος Χαλκιδέων στις υπηρεσίες αυτές που ανέφερα θα καταρρεύσει. Μπορείτε να δώσετε λύση με τροπολογία τώρα. Τολμήστε το!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου