Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας, για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της Αριστεράς για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή Τοπικών Φορέων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της περιφέρειας, την παρουσία και κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στις 29-11-2014 στη Λαμία Φθιώτιδας η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας, για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της Αριστεράς για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Η  Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ήταν ενταγμένη στα πλαίσιο της γενικής  προγραμματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και είχε τον χαρακτήρα ανοικτού διαλόγου με τους  τοπικούς φορείς για την εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της αυριανής κυβέρνησης της Αριστεράς στην περιφέρεια.  
Aνοίγοντας τις εργασίες της συνδιάσκεψης ο Β. Αποστόλου (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς) αναφέρθηκε στην ανάγκη περιφερειακού προγραμματισμού και άσκησης περιφερειακής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στην ετοιμότητα που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές στην περιφέρεια. Σύντομο χαιρετισμό στην συνδιάσκεψη απηύθυναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάς Γ. (Βοιωτίας) και Κυριακάκης Β.(Φθιώτιδας) 
Στην Συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α Τσίπρας, παρουσίασε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ της Αριστεράς για την διακυβέρνηση της χώρας, με ιδιαίτερες αναφορές στις άμεσες και επείγουσες «Εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης». Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στην αδυναμία του δίδυμου της συμφοράς Σαμαρά-Βενιζέλου να δώσει λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα της ελληνική κοινωνίας, ενώ τους κάλεσε να μετέχουν σε συνάντηση «συνεννόησης» για τον χρόνο των εκλογών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού έδωσε το στίγμα των πολιτικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αναφέρθηκε στην περιφέρεια σε πέντε δεσμεύσεις ειδικά για την περιφέρεια Στερεάς  που είναι θέματα αιχμής για την παραγωγική ανασυγκρότηση (Ενίσχυση της Στερεάς Ελλάδας με ένα ειδικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 650 εκ € που θα προκύψει ως διαθέσιμου από την διαπραγμάτευση του χρέους , την Δημιουργία Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου στην Στερεά για Οικιακή και Βιομηχανική χρήση, την εφαρμογή Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κωπαίδα και την δημιουργία νέου αναπτυξιακού φορέα, την Εφαρμογή ΕΙΔΙΚΟΥ σχεδίου απορρύπανσης της Περιοχής Ασωπού και την αντιμετώπιση της ρύπανσης στις επιβαρυμένες περιοχές Αλιβερίου –Χαλκίδας, την εφαρμογή του Προγράμματος Ορεινής Οικονομίας « ΠΙΝΔΟΣ»  και τέλος την μεταφορά του Λιμανιού της Χαλκίδας στην Αυλίδα).
Στην συνδιάσκεψη σύντομο χαιρετισμό έκανε ο περιφερειάρχης κ. Κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ν. Σταυρογιάννης.
Ο Υπεύθυνος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα, Βασ. Τσιτσιρίγκος παρουσίασε τέσσερις (4) πολιτικές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της Αριστεράς που εξειδικεύονται σε 25 άμεσες πολιτικές προτεραιότητες  του ΣΥΡΙΖΑ για την Στερεά Ελλάδα. Οι δεσμεύσεις αυτές εξειδικευμένες σε συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής με στοχεία κόστους και ετοιμότητας υλοποίησης, είναι ενταγμένες στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την κοινωνική, παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση.  Σημείωσε ότι η Αριστερά, αντίπαλη δύναμη του λαϊκισμού και  των πελατειακών σχέσεων, δεν υπόσχεται, δεν τάζει, αλλά δεσμεύεται στην κοινωνία.
Οι εκπρόσωποι των φορέων, Α. Καραναστάσης (πρόεδρος ΤΕΕ Στερεάς Ελλάδας), Α. Αγγελόπουλος  (ΓΕΩΤΕΕ), A. Διαμαντάρας (πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας) , Α. Μολιώτης (πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου-8ο Τμήμα ) και Χ Μάρκος (9ο Τμήμα ΟΕΕ),  οι Δήμαρχοι Γ. Καπετζώνης (Δωρίδας), Γ. Γώγος (Aμφίκλειας-Ελάτειας) Ν. Λιόλιος (Λοκρών),  Στ. Μπασινάς (πρ. Eργατικού Κέντρου Εύβοιας ), Γωργίου( Ιατρικός Σύλλογος  Φθιώτιδας ),  Α. Αγγελακόπουλος ( Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσης), και Γ.  Κλαρούδας (Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού  αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια στην  πρωτόγνωρη   διαδικασία διαβούλευσης  και στις θέσεις του σχεδίου του προγράμματος για τις προτεραιότητες που θέτει  ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια. Διάχυτη ήταν η αίσθηση από τις τοποθετήσεις των φορέων ότι τα ώριμα αιτήματά τους βρίσκουν δικαίωση στις άμεσες προτεραιότητες της αριστεράς, εν όψει του ρεαλιστικού πια ενδεχόμενου να αναλάβει Κυβερνητικές ευθύνες.
Χαιρετισμό από τα προσκληθέντα και παρευρισκόμενα κόμματα απεύθυναν οι κ. κ. Χειμάρας εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ. ο  Βουλευτής Δ. Αναγνωστάκης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ,  ο κ. Τ. Γέραλης εκπρόσωπος της Κοινωνικής συμφωνίας, ο κ. Σταμοτούκος της Πολιτικής Κίνησης  ΠΡΑΤΤΩ και ο Σ. Σταμέλος των Οικολόγων-Πράσινων, ενώ παρευρέθηκε ο πρώην Υπουργός κ. Γιαννόπουλος και ο Θ. Ζαχαρόπουλος από την Αριστερή προοπτική . 
Στην συνδιάσκεψη μετείχαν επίσης οι κ.κ. Δήμαρχοι Γ. Πούλου (Λεβαδέων) Μ. Χατζηγιαννάκης (Σκύρου), E. Παπαευθυμίου (Μακρακώμης), Δ.Τζιαχρήστας (Δομοκού), αρκετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης,  πρώην και νυν Περιφερειακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι , εκπρόσωποι μαζικών Φορέων της Περιφέρειας και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά μάσα και έξω το Πολιτιστικό κέντρο της Λαμίας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου