Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

"Μαύρη Σελίδα στην Ιστορία της Χαλκίδας"

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου με αφορμή την πώληση του ΔΑΡΙΓΚ στην Τράπεζα Πειραιώς.


"Μαύρη Σελίδα στην Ιστορία της Χαλκίδας"

Οι παραλείψεις αλλά και οι πράξεις της νέας Δημοτικής Αρχής στη Χαλκίδα, σηματοδοτούν την απαρχή μιας πολύ επικίνδυνης πορείας. Πορεία που προδιαγράφεται καθαρά πλέον και απειλεί τη ποιότητα ζωής και το μέλλον της πόλης. Η εμπιστοσύνη προς τη νέα δημοτική αρχή χάθηκε οριστικά.
Παραδόθηκε με τις ευλογίες του Δημάρχου στα ιδιωτικά συμφέροντα (52 στρέμματα στο κέντρο της πόλης έναντι 3,68 εκατ. Ευρώ)  ο μοναδικός ελεύθερος χώρος της πόλης που μπορούσε να αποτελέσει ένα πνεύμονα πρασίνου στο τσιμεντένιο περιβάλλον του κέντρου της Χαλκίδας.

Το μήνυμα προς τα «κοράκια» της αγοράς είχε δοθεί από τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα σχέδιά τους είναι εκτός από το οικόπεδο του Δάριγκ και η Δημοτική Αγορά. Η καμπάνα πλέον χτυπά για όλους τους δημότες της πόλης μας. Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική.
Καλούμε όλους τους δημότες, αλλά και τους υπεύθυνους θεσμικούς φορείς να υπερασπιστούν το πολεοδομικό ιστό και τα συμφέροντα της πόλης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όσοι άλλοι φορείς και σύλλογοι   θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν πράξη όλα για όσα πρόσφατα έχουν δεσμευθεί. Εμείς από τη μεριά μας θα αγωνιστούμε και θα συμπαρασταθούμε σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του στημένου παιχνιδιού συμφερόντων και διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου