Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Συνέντευξη του Βαγγέλη Αποστόλου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Χαλκίδα, 19 Μαΐου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης ασφαλιστικών εισφορών

Η Εύβοια απαιτεί έργα υποδομών



O Βαγγέλης Αποστόλου, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργός, στα αναλυτικά γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου και το θέμα που ξέσπασε μετά από αυτές:

Γίνονται πολλές παραποιήσεις από πλευράς της Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρυφή ατζέντα. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά προσωπικές θέσεις του κ. Κατρούγκαλου. Ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη αποσυρόμενος από τη συλλογική προσπάθεια. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές ότι όποιος παρεκκλίνει, είτε συνειδητά είτε από λάθος, σ αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε και αφορά στις εκλογές, βάζει τον εαυτό του εκτός της συμμετοχής του στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης εισφορών των επαγγελματιών, δεν έχει μπει πουθενά τέτοιο θέμα.

Είπε και ο πρόεδρός μας πριν από λίγο. Δεν είμαστε αυτοί που λέμε ότι δεν έγιναν λάθη. Επειδή αναφέρεστε στο γνωστό νόμο Κατρούγκαλου, υπήρξε ένα πρόβλημα με την προσωπική διαφορά. Ήταν ένα ζήτημα που δε μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε, υπήρξε πίεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να μην ξεχνάμε ότι αφορούσε περίοδο μνημονίων κι όπως καταλαβαίνετε μας επιβλήθηκε ως υποχρέωση. Στόχος μας είναι αυτό το κομμάτι να είναι από τα πρώτα που θα αντιμετωπίσουμε, για να επανέλθει ουσιαστικά ο συνταξιούχος στις αποδοχές που είχε πριν τη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων.

Όμως για την προκειμένη περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ιδιαίτερα όσον αφορά τους επαγγελματίες, υπάρχουν πάρα πολλά μέτρα με το πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει, που θα τους διευκολύνουν. Όπως για παράδειγμα έχουμε το αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ, όπως μιλάμε για τη μείωση, μέχρι και εξαφάνιση του φόρου προστιθέμενης αξίας στα τρόφιμα, του ΕΦΚ καυσίμων να συμμορφωθεί με αυτόν που υπάρχει στην Ε.Ε. Και βεβαίως και άλλα θέματα τα οποία θα διευκολύνουν γενικότερα τους επαγγελματίες.

Γι αυτό λοιπόν να σταματήσει αυτή η ιστορία, η οποία ήταν κυρίως μία επιπόλαια προσέγγιση από πλευράς του συγκεκριμένου προσώπου, όμως υπήρξε άμεση παρέμβαση και δεν υπάρχει πλέον τέτοιο ζήτημα.

Σχετικά με το τι πρέπει να προσφέρουμε την επόμενη τετραετία στην Εύβοια και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το νησί:

Η Εύβοια «απαιτεί» πλέον να γίνουν τα έργα και από πλευράς υποδομών, όπως τα οδικά δίκτυα, αλλά και για περιοχές οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθούν την επόμενη ημέρα. Γνωρίζετε ότι κατάγομαι από τη β. Εύβοια και εκεί είχαμε μια ολοκληρωτική καταστροφή, πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μείνει ο κόσμος στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό είναι το ζητούμενο και πάνω σ αυτά έχουμε καταθέσει πρόταση για το ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούμε προϋποθέσεις τέτοιες για να υπάρξει μία συγκεκριμένη απασχόληση, μία απασχόληση η οποία ο, τι έχει δυνατότητα από πλευράς συγκριτικών πλεονεκτημάτων η περιοχή αλλά και ευρύτερα η Εύβοια να βοηθήσουμε. Μην ξεχνάτε ότι έχω χειριστεί ιδιαίτερα τον αγροτικό χώρο που το αγροτοδιατροφικό κομμάτι είναι ζητούμενο σήμερα γενικότερα για τη χώρα, αλλά και για τα άλλα θέματα νομίζω πως θα προσφέρω όσο γίνεται περισσότερα για να ξεκολλήσουμε επιτέλους από την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Αναδεικνύουμε, μιας και μιλάμε ιδιαίτερα για την Εύβοια, κατά τόπους συγκεκριμένες προτεραιότητες οι οποίες και από πλευράς δυνατοτήτων των περιοχών υπάρχουν προϋποθέσεις να υλοποιηθούν αλλά και ταυτόχρονα συγκεκριμενοποιώντας κάθε μια από αυτές τις πλευρές. Πάρτε για παράδειγμα η β. Εύβοια έχει ένα μεγάλο κομμάτι που ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια. Εκεί μπαίνουμε και λέμε εδώ πρέπει να γίνουν αυτές οι λύσεις, να αποκατασταθεί αυτό το κομμάτι, να δούμε ένα κόσμο ο οποίος να ασχολείται όχι μόνο αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αλλά κυρίως με τη δυνατότητα αυτού που λέμε συμπληρωματικού εισοδήματος, ούτως ώστε παντρεύοντας ουσιαστικά τον αγροτικό χώρο, το μεγάλο τουριστικό πλεονέκτημα που έχει Εύβοια. Αν αυτά μπουν σε μία λογική υπηρέτησης του βασικού στόχου να μείνει ο κόσμος εκεί, μπορούν μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να μας δώσουν μία απάντηση. Άρα λοιπόν έχουμε εξειδικευμένες προτάσεις για κάθε κλάδο, και για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ιδιαίτερα για τον τουριστικό, γιατί θεωρούμε ότι αυτές θα είναι οι βασικές παράμετροι για να μπορέσει η Εύβοια γενικότερα να βγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου