Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η επόμενη αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος μας για να ορθοποδήσει

Χαλκίδα, 17 Μαΐου 2023



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός του Βαγγέλη Αποστόλου, υποψηφίου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Χαλκίδα, με κεντρικό ομιλητή το Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας συμμετοχή στην εκδήλωσή μας. Ο παλμός της δείχνει το αυτονόητο: ο Μητσοτάκης στο περιθώριο, η αλλαγή στην εξουσία, που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η επόμενη αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος μας για να ορθοποδήσει.

Ακόμη και με αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε αυτή τη συμμαχία.

Θα ξεκινήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, καταθέτοντας ως πρώτο νομοσχέδιο μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύος 3 μηνών και τριπλής κατεύθυνσης που θα απαντήσει σε 3 μήνες με την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, και του ΕΦΚ και την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τα παιδιά στις Πανελλαδικές.

Παράλληλα δώσαμε και στη δημοσιότητα το πρόγραμμά μας των πρώτων 50 ημερών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με παρεμβάσεις σε κάθε τομέα δημόσιας πολιτικής, ύψους 4,5 δις.

Η ΝΔ λέει ότι το πρόγραμμά μας θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο. Έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα. Απαντάμε: ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχεται μαθήματα χρηστής διαχείρισης από την ΝΔ που χρωστάει 400 εκ. δανεικά κι αγύριστα.

Η Εύβοιά μας έχει υποφέρει τα 4 χρόνια της διακυβέρνησης της δεξιάς κι αυτό που βιώσαμε, ως απάντηση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ιδίως μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της πυρκαγιάς, είναι οι μακέτες και οι επικοινωνιακές φιέστες.

Οι βορειοευβοιώτες θέλουν να μείνουν στο τόπο τους, να δώσουν ζωή στα χωριά τους. Όμως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τους αγνόησε, αφού δύο χρόνια σχεδόν μετά, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες ακόμη με τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις, αλλά και με τα προστατευτικά έργα.

Για όλα αυτά, ήρθε πλέον η στιγμή να κάνουμε καλύτερο μέλλον για την Εύβοια, για την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι η Εύβοια, κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει στη χώρα μας με τη ψήφο της την αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που χρειαζόμαστε. Συνεχίζουμε τη μάχη για τις επόμενες 4 ημέρες.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου