Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου στον ANT1: Η ακρίβεια στα τρόφιμα οδηγεί τους παραγωγούς αγρότες στην έξοδο από τον αγροτικό χώρο



O Βαγγέλης Αποστόλου, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργός, στην εκπομπή του Antenna “Στούντιο με θέα” και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Σχετικά με το πρόγραμμα για τους αναπήρους που ξεκίνησε εδώ και 2 ημέρες.

Την τελευταία στιγμή, ακριβώς πριν τις εκλογές, πως τα ανακαλύπτετε όλα αυτά; Ξέρετε ότι τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των εκλογών δε θα τα επωφεληθεί αυτός που υποτίθεται για τον οποίο τα κάνετε. Έχετε μία λειτουργία της κυβέρνησης την τελευταία περίοδο, ομηρείας των πολιτών σε υποσχέσεις. Η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο και μόνο για να οδηγεί σε ομηρεία τον κόσμο προεκλογικά. Κανένας δε λέει ότι δεν πρέπει να γίνει το πρόγραμμα του βοηθού για τους αναπήρους, αλλά ποια ώρα βρίσκετε να τα κάνετε αυτά; Σοβαρευτείτε δε μπορεί να λειτουργείτε πριν την κάλπη με τέτοιες τακτικές. Υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούσατε να είχατε κάνει.

Σχετικά με την ακρίβεια στα τρόφιμα και τη μείωση του Φ.Π.Α.

Βεβαίως και θα διασφαλίσουμε τη μείωση του Φ.Π.Α. να φτάσει στον καταναλωτή. Ήδη πολλές χώρες, ιδιαίτερα της δυτικής Ευρώπης της Ε.Ε. έχουν προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία και είχε όφελος ο καταναλωτής. Δείτε την Κύπρο δίπλα μας. Εμείς όχι απλώς πιστεύουμε αλλά και θα προχωρήσουμε, γιατί θα μας δοθεί η δυνατότητα, και οπωσδήποτε θα υπάρξει όφελος.

Επειδή βάλατε το θέμα της ακρίβειας, όντως είναι το μεγαλύτερο θέμα που υπάρχει αλλά η κυβέρνηση το διαχειρίζεται επικοινωνιακά, βάζει ένα στόχο που θέλουν να δείξουν ότι έχουν μείωση τιμών. Είναι το γνωστό καλάθι του Γεωργιάδη, στο οποίο εγώ σας λέω ότι έχουμε το 80% των τροφίμων από την ώρα που άρχισε να παρουσιάζεται το καλάθι έχουν μείνει στάσιμα. Που έχουν μείνει στάσιμα; Στις τιμές που είχαν διαμορφωθεί μετά την έκρηξη της ακρίβειας με το ενεργειακό. Άρα δηλαδή δεν υπάρχει κανένα όφελος.

Επιπλέον αυτό που υπάρχει είναι ζημιά από το χωράφι έως το ράφι του καταναλωτή γιατί υφίσταται ένας κόστος πολύ μεγαλύτερο. Έχουμε διαφορά πάνω από 200%, γιατί η αισχροκέρδεια κυριαρχεί. Θα το πατάξει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ με ελέγχους, δεν υπάρχουν τώρα έλεγχοι. Υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στα Υπουργεία για να κάνει αυτές τις κινήσεις, αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρχει είναι μονόδρομος πλέον να μπούμε σ αυτή τη διαδικασία. Μας έχει οδηγήσει αυτή η αισχροκέρδεια στη μείωση των παραγωγών, των αγροτών, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτή την ώρα σφάζονται κοπάδια από τους κτηνοτρόφους γιατί έχει επέλθει τέτοιο κοστολόγιο το οποίο δε μπορούν να αντέξουν και τελικά το ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας που έπρεπε να είναι το κύριο ζητούμενο, δεν υπάρχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου