Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου: Είμαστε κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων

Χαλκίδα, 15 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων σήμερα Δευτέρα 15/5/2023, στο οποίο συμμετείχε και ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Με τη λήξη της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στάθηκα στα δύο βασικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του στο Δήμο
Χαλκιδέων. Είναι η μόνιμη απασχόληση των 178 εργαζομένων στο Δήμο, που βρέθηκαν με δικαστική απόφαση πριν λίγες ημέρες στο δρόμο και άλλων 50 εργαζομένων, που θα έχουν την ίδια τύχη αύριο.

Έβαλα το θέμα με την ομιλία μου στη Βουλή, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό ως νομικός που είναι ότι γνωρίζει τη διαφοροποίηση που υπάρχει στη νομολογία ως προς την αξιολόγηση των συμβάσεων των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας. Γι αυτό άλλες αιτήσεις και αγωγές γίνονται δεκτές, κι άλλες όχι.
Όλους μας ενδιαφέρει το θέμα γιατί οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Χαλκίδας με σύμβαση στην
καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, για την καθαριότητα, για την υγεία, για τον πολιτισμό μας. 
Είναι ανάγκες ουσιαστικές.

Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καθοριστική απόφαση, που έδωσε το εύρος της δυνατότητας να καλύπτονται αυτές οι συμβάσεις και προσδιόρισε τη δυνατότητα των κρατών- μελών να τις τηρούν.

Μπορούσαν να δώσουν οριστική λύση. Επίσης εξέφρασα τη συμπαράστασή μου στο θέμα της 13ης και της 14ης σύνταξης των μονίμων, αιτήματα που στηρίζει ο ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά έχουν στερήσει από τους εργαζόμενους.

Εμείς είμαστε κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων και θα δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις.».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου