Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου στην Κύμη

 Χαλκίδα, 5 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου, υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κύμη την Τετάρτη 4 Μαΐου 2023:

«Στα πλαίσια της προεκλογικής μου περιοδείας επισκέφθηκα την Κύμη και είχα τη χαρά να συνομιλήσω ουσιαστικά με κατοίκους της. Τα δύο βασικά προβλήματα της περιοχής, που όλοι ξέρουμε πως ταλανίζουν όλη την Εύβοια, είναι η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και η έλλειψη κινήτρων για απασχόληση των κατοίκων στον τόπο τους.

Όμως στην Κύμη, υπάρχει επιπλέον και μια άλλη αγωνία, η διατήρηση και η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Αυτή η όμορφη πόλη, με ναυτική ιστορία αιώνων δεν πρέπει να είναι μόνο μια στάση πριν το καράβι για τη Σκύρο. Η αρχιτεκτονική της πόλης, η ιδιαίτερη σύνδεση του σύκου με την τοπική ιστορία, οι διάσημοι Κυμαίοι, όπως ο Γ. Παπανικολάου είναι μερικά από τα πολιτιστικά “ατού” της περιοχής που οφείλουμε να αναδείξουμε.

Η επίλυση των σοβαρών βιοτικών προβλημάτων πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως συγκοινωνούντων δοχείων, για να δοθεί ζωή στα μέρη μας και να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου