Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου στην Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Χαλκίδας

Χαλκίδα, 9 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, υποψηφίου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Χαλκίδας.

«Στη χώρα μας, η προστασία των δασών από τις πυρκαγιές δυστυχώς έχει περιοριστεί μόνο στην καταστολή. Δεν μπορεί όμως αυτή η προσέγγιση να αναιρεί την πρόληψη ως το βασικότερο εργαλείο υπεράσπισης του περιβάλλοντος. Είναι αναμφισβήτητο ότι η ύπαρξη αρκετών εναέριων μέσων καταστολής αποτελεί πλέον αναγκαιότητα, όμως ταυτόχρονα απαιτείται και έγκαιρη επέμβαση, δηλαδή ο χρόνος της πρώτης επέμβασης στα επεισόδια να μην ξεπερνά τα 10-15 λεπτά.

Βέβαια για να υπηρετηθούν όλα αυτά πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση τέτοια που
τουλάχιστον θα εξισορροπεί την αντίστοιχη της καταστολής.

Από την ουσιαστική συζήτηση που είχα με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, το συμπέρασμα είναι πως υπάρχει υποστελέχωση προσωπικού και ασαφής απόδοση διαχειριστικών αρμοδιοτήτων. Οπωσδήποτε όλοι όσοι ασχολούνται σήμερα με την δασοπυρόσβεση είναι απαραίτητοι, αρκεί να έχουν συγκεκριμένους ρόλους στη συνεργασία μεταξύ τους. Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες αυτές είναι αναγκαίο να στελεχωθούν με νέο, περισσότερο προσωπικό και να ενισχυθούν με μεγαλύτερους πόρους».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου