Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Οι αγρότες κινητοποιούνται γιατί βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται ακόμη μια χρονιά , χωρίς να υπηρετούνται κατ΄ ελάχιστο οι δυνατότητες  της αγροτικής οικονομίας.
Η ελληνική κοινωνία  αντιλαμβάνεται  την αξία του αγροτικού χώρου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών.  Όμως η κυβέρνηση  δείχνει να μην έχει  συνειδητοποιήσει αυτή την αξία  ,αφού τόσο  οι ηγέτες των συνεργαζόμενων κομμάτων  όσο και η ηγεσία του ΥπΑΑΤ έχουν επιδοθεί σε μια επικοινωνιακή διαχείριση που έχει ως στόχο τη κάμψη του αγώνα των αγροτών , πράγμα   που έχει  προκαλέσει την οργή όλου του κόσμου της υπαίθρου  .
Ταυτόχρονα βέβαια γίνεται ολοένα αποδεκτό ότι  όντας  δέσμια των μνημονιακών πολιτικών που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί και να  τα καταφέρει .
Ακόμη και μετά την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητος και ορθότητας της ακολουθούμενης δημοσιονομικής πολιτικής από το ΔΝΤ αλλά και τον οίκο Moody’s η συγκυβέρνηση αποφεύγει να πάρει θέση απέναντι στα απεγνωσμένα αιτήματα των αγροτών παραγωγών που προσπαθούν μέρες τώρα να αφυπνίσουν συνειδήσεις και την ίδια τη κοινωνία για τους άμεσους κινδύνους κατάρρευσης της αγροτικής παραγωγής και την επερχόμενη σοβαρή διατροφική κρίση.

Οι Δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να προσπαθήσουν πολύ  για να ανατρέψουν  τη κατάσταση . Το έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος για να επιβιώσει . Τον έχουμε ανάγκη όλοι μας για να ζήσουμε.


Χαλκίδα 01/02/2013
Βαγγέλης Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου