Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Βαγγέλης Αποστόλου: Μετατρέπουν σε παιχνίδι εξουσίας τις ανάγκες της κοινωνίας


Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, στο Ράδιο Κόκκινο 91,4 στη Θεσσαλονίκη για την παραίτηση Λιβανού:

«Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε κινητοποίηση, αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα, κομματικά στελέχη της Ν.Δ. του αυτοδιοικητικού χώρου, πρώην και νυν Υπουργοί, σε συνάντηση τους, ομολογούν κυνικά, αδιαφορώντας για τους νεκρούς, ότι στις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, “γύρισαν το παιχνίδι”, με το μοίρασμα χρημάτων.

Λυπάμαι που, ο παρών στη συνάντηση Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανός υπερθεμάτισε ανάμεσα στα γέλια τους, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους εποποιία. Πραγματικά λυπάμαι. Έτσι αντιλαμβάνεται η Ν.Δ. την κοινωνία και τις ανάγκες της, ως πιόνι στο παιχνίδι της για εξουσία, που το κινεί με χρήματα.

Και δυστυχώς τέτοιο «παιχνίδι» έκαναν και με τις πραγματικές ανάγκες και αποζημιώσεις των αγροτών.

Τα ίδια έκαναν και το 2008 και το 2009 με το πακέτο Χατζηγάκη.
Τα ίδια έκαναν το 1992 και το 1993 με τους συνεταιρισμούς.
Τα ίδια έκαναν από το 2010 έως το 2014 με τη διαχείριση των βοσκοτόπων, όταν έστελναν τα κοπάδια από την Ήπειρο στην Πελοπόννησο κι από τη Θράκη στη Στερεά Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα για τον αγροτικό χώρο δυσβάσταχτο.

Πρόστιμα 1,3 δις ευρώ και καταλογισμοί 1,2 δις ευρώ. Αυτά παραλάβαμε εμείς το 2015 και καταφέραμε όχι μόνο να τα ανακόψουμε βάζοντας τάξη στις πληρωμές αλλά και να μειωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστροφές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου