Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη Β.Αποστόλου στη ΔΕΗ Χαλκίδας.

Ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής( 25/1/2014) τη ΔΕΗ Χαλκίδας και μίλησε στους εργαζομένους για το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα της πώλησης του ΑΔΜΗΕ που νομοθετεί η κυβέρνηση.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Το νομοσχέδιο που αφορά τη πώληση των δικτύων της ΔΕΗ πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Τα δίκτυα πρέπει να είναι δημόσια περιουσία, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας και ταυτίζονται με την Εθνική Κυριαρχία της κάθε χώρας.

Η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι ο προπομπός για την διάσπαση και το πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ με βάση την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που προβλέπει να ξεπουληθούν τα δίκτυα, να πωληθεί το υπόλοιπο 17% που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ και να διασπαστεί η ΔΕΗ σε μικρή-καλή και μεγάλη Δ.Ε.Η., ώστε να πουληθεί και η μικρή στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει στη Βουλή όλες τις δυνατότητες που του παρέχει ο κανονισμός της Βουλής για τη καταψήφιση του ν/σ, η συζήτηση του οποίου αρχίζει τη ερχόμενη Τρίτη.»

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη να παραμείνει ο έλεγχος της παραγωγής και διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος υπό δημόσιο έλεγχο και θα αγωνιστούν γι’ αυτό με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζουν τα συνδικάτα του χώρου τους στα προπύλαια της Βουλής, τις ημέρες που θα συζητείται και θα ψηφιστεί το συγκεκριμένο ν/σ στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου