Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Για τις απειλητικές και εκβιαστικές επιστολές του ΟΑΕΕ προς ασφαλισμένους

Ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ


Η Κυβέρνηση με όλα τα μέσα εξακολουθεί τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο του μνημονίου. Σειρά έχουν για άλλη μια φορά οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες να δεχτούν άλλο ένα παλιρροϊκό κύμα τρομοκράτησης. Με επιστολές προς τους εκατοντάδες χιλιάδες ανήμπορους και χρεοκοπημένους από τη δικής της πολιτική, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, μέσω της διορισμένης διοικήτριας του ΟΑΕΕ, απειλεί με μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης και κατασχέσεις όσους δε προσέλθουν άμεσα στα ταμεία του ΟΑΕΕ. 

Να προσέλθουν αυτοί, που τα δικά της μέτρα έχουν οδηγήσει πάνω από 200.000 στην απόλυτη χρεοκοπία. Ηθικός αυτουργός εκατοντάδων αυτοκτονιών μικρών επιχειρηματιών και εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων. Με ρύθμιση εξωπραγματική ακόμα και για εποχές μεγάλης ανάπτυξης και όχι δραματικής ύφεσης όπως συμβαίνει σήμερα, κωφεύει επιδεικτικά στις ρεαλιστικές προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων. Ένα εκατομμύριο τουλάχιστον ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ δίχως γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα, δίχως προοπτικής σύνταξης, αντί να βλέπει το πραγματικό πρόβλημα, τους απειλεί, αντί να φτιάχνει θετική ψυχολογία στην αγορά την καταρρακώνει, με όσα αυτό συνεπάγεται. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άμεσα να προχωρήσει:

Σε νέα ρύθμιση των οφειλών με πάγωμα των παλαιών, αρχικά έως το 2014, και εκ νέου αντιμετώπιση ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις, δίχως πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για το ίδιο διάστημα, και αν χρειαστεί και περισσότερο.

Τη αποποινικοποίηση και κατάργηση του Μεταξικού νόμου, που τους επιβάλει προσωποκράτηση για ίδια χρέη.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανεξαρτήτως χρεών.
Τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης, για όσους χρωστούν έως και 40.000.

Ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδότησης για την επαρκή βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, και όχι περικοπές συντάξεων και παροχών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου