Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αρνείται ρυθμίσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια το Υπουργείο Οικονομικών

Σε ερώτηση του Β.Αποστόλου και οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με θέμα την αναγκαιότητα άμεσης ρύθμισης των δανείων των επιχειρήσεων των Νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 και άμεσης κατάργησης του άρθρου 20 του Ν. 4151/2013 για τα πυρόπληκτα δάνεια το Υπουργείο Οικονομικών σε πρόσφατη απάντησή του αρνείται να δεχτεί τα προηγούμενα αιτήματα και επιπρόσθετα αναφέρει ότι το πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης έχει μηδενικό όριο παροχής νέων εγγυήσεων. 
Επίσης δικαιολογεί τη στάση του αυτή αναφέροντας ότι στο ν.4151/2013 δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών της χώρας.

Εκτός αυτού αγνοεί και δεν απαντά καθόλου στις ερωτήσεις μας: Θα προβούν στην επαναφορά του καταργηθέντος νομικού καθεστώτος (άρθρο 58 ν. 4075/2012) και την έναρξη του υπεσχημένου θεσμικού διαλόγου; Γιατί προχώρησε το Υπουργείο στην κατάθεση της τροπολογίας που συμπεριλάμβανε την παράγραφο 4, του άρθρου 20 του ν.4151/2013 και δεν εξαίρεσε από αυτή τα ήδη χορηγημένα πυρόπληκτα δάνεια; Ποια θα είναι η απώλεια από τη φορολογία του δημοσίου σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις οδηγηθούν σε κλείσιμο; Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν σε περίπτωση που κλείσουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει πυρόπληκτα δάνεια;

Είναι φανερό πια σε όλη τη κοινωνία ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια της αδιέξοδης και αναποτελεσματικής πολιτικής που επέλεξε και στήριξε όλο το προηγούμενο διάστημα παρά τις αντιδράσεις των παραγωγικών τάξεων, πολιτών και φορέων.

Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη χώρα είναι μια άλλη πολιτική από μια άλλη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις μαζί με όλη τη κοινωνία για να το κάνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου