Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Εύβοιας Β.Αποστόλου και τα στελέχη του κόμματος Γ.Ακριώτη, Γ.Ζέρβα και Θ.Ρουμελιωτάκη επισκέφτηκε σήμερα την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας.

Ο κ. Β.Φλεβάρης, Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας ενημέρωσε το βουλευτή και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα σημαντικά προβλήματα αστυνόμευσης του νομού, τις προσπάθειες που καταβάλλουν – πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες - οι εργαζόμενοι στην ΕΛΑΣ και εξέφρασε την ευαισθησία των εργαζομένων στην αστυνομία τόσο για θέματα δημοκρατικών δικαιωμάτων όσο και απρόσκοπτης τήρησης του νόμου.

Από τη πλευρά τους ο βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι από τη κοινοβουλευτική και κομματική δραστηριότητα γνωρίζουν τα σημαντικά και οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στην ΕΛΑΣ, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων υπερεργασίας, ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, μείωσης αποδοχών και κατάργησης πολλών αστυνομικών σταθμών λόγω μνημονίων και της πληθώρας γραφειοκρατικών καθηκόντων, που θα μπορούσαν να υλοποιούνται από άλλες υπηρεσίες.

Επίσης για τα τοπικά θέματα επεσήμαναν την ακαταλληλότητα του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών της υπηρεσίας. Ειδικότερα έθεσαν το θέμα της ανεπάρκειας των κρατητηρίων προσωρινής φυλάκισης στα αστυνομικά τμήματα, που έχει πάρει τραγικές διαστάσεις λόγω της αυξανόμενης παραβατικότητας και κράτησης σε αυτά υπερβολικού αριθμού κρατουμένων. Η πολυήμερη κράτηση σε αυτά των παράνομων μεταναστών δεν είναι μόνο είναι απάνθρωπη αλλά και παράνομη. Παραβιάζει κατάφωρα την ποινική νομοθεσία, το  σωφρονιστικό κώδικα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου, που τόσο κόπτεται για την τήρηση του νόμου, να βρει το χρόνο και τα απαιτούμενα κονδύλια και να δώσει τέλος σε αυτήν την καραμπινάτη παρανομία που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε έννοια πολιτισμού.

Κατά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τη βάρδια πυροσβεστών που αναλάμβαναν υπηρεσία εκείνη την ώρα. Οι εργαζόμενοι πυροσβέστες ενημέρωσαν συνοπτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα (ωράριο, πληρωμές υπερωριών, 24ωρες βάρδιες, ανεπάρκεια σίτισης και παροχών εξοπλισμού κ.α) Ειδικά στάθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις της Εύβοιας σε θέματα κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού της υπηρεσίας που σε άλλους πιο μικρούς και πυρασφαλείς νομούς έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. Εξέφρασαν επίσης την απορία τους για την χρόνια παράλειψη αντιμετώπισης των σχετικών θεμάτων από τις δημοτικές αρχές της πόλης. Ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους για την επίλυσης των θεμάτων που αναφέρθηκαν.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε με το κ. Κ.Καραμπέτσο διοικητή ΠΥ Εύβοιας και τους κκ. Α.Λέκκα διοικητή ΠΥ Στερεάς Ελλάδας και Ι. Κλεφτοσπύρο, διοικητή ΠΥ, τα στελέχη της υπηρεσίας ενημέρωσαν διεξοδικά το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα τρέχοντα θέματα πυρασφάλειας του νομού, τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων για την όσο το δυνατόν καλλίτερη αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων αλλά και για τα χρόνια και μεγάλα θέματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για την ενεργοποίηση των πολιτών σε όλο το νομό και την ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης για την πρόληψη και προφύλαξη από τις πυρκαγιές.

Από τη πλευρά του ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν τις σημαντικές ελλείψεις στο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων (ειδικά στην επαρχία), στην κτιριακή υποδομή στη Χαλκίδα καθώς και στην αποτελεσματική συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση λόγω έλλειψης εξειδίκευσης και ενεργού ευθύνης της δεύτερης.  Τόνισαν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στη ΠΥ και μαζί με αυτούς θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για ένα νέο μοντέλο δασοπυρόσβεσης αλλά και για την καλυτέρευση των παρεχόμενων λειτουργιών της ΠΥ, τη βέλτιστη πυρασφάλεια του νομού και του φυσικού περιβάλλοντος και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου