Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Β. Αποστόλου: Δασεργάτες και αποκατάσταση τους δάσους σε παράλληλη πορεία

 Χαλκίδα, 7 Νοεμβρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τη συνάντησή του με δασεργάτες που εκτελούν τα αντιδιαβρωτικά έργα της Β. Εύβοιας:

«Στα πλαίσια της πρόσφατης περιοδείας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με αφορμή την επίσκεψη στην Εύβοια του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκα με δασεργάτες που αυτή την ώρα δίνουν μάχη για τα αντιδιαβρωτικά έργα (κορμοπλέγματα, κλαδοπλέγματα και σανιδοπλέγματα) στις πλαγιές των καμένων εκτάσεων.

Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο εκεί. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την απασχόλησή τους στο δάσος για πολλά χρόνια, ώστε να υπηρετηθούν οι ανάγκες της αναγέννησης και επαναφοράς του δασικού οικοσυστήματος και παράλληλα η παραμονή τους στα χωριά μας, που αποτελεί και δικό τους στόχο.

Τους χρειαζόμαστε όλους. Πόσο μάλλον αυτούς που μέχρι την καταστροφή επιβίωναν, αν και πολύ δύσκολα, στην περιοχή. Τα κατάφερναν όμως γιατί είχαν, με το δάσος κυρίως, μια σχέση ζωής. Για την περιβαλλοντική αποκατάσταση όμως και την αντιπλημμυρική προστασία χρειάζεται να γίνουν άμεσα και τα απαραίτητα έργα βάρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου