Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Β. Αποστόλου: Η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιες τροπολογίες.



Χαλκίδα, 26/2/2020 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου με θέμα την Επεξεργασία του σχεδίου νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, σχετικά με την Τροπολογία του ΥπΑΑΤ με θέμα την αναστολή των διώξεων των μελών της διοίκησης των Συνεταιρισμών για 5 χρόνια (Άρθρο Ευθύνη διοικήσεων αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων). 

«Δεν πρόκειται για μια απλή αναστολή, είναι στάχτη στα μάτια! Ακούστε λοιπόν τι φέρνει: 
Αναστέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης ή, σε περίπτωση που έχει ήδη ασκηθεί, αναστέλλεται η πρόοδος της ποινικής διαδικασίας. 

Αναστέλλεται επίσης η εκδίκαση όλων των ποινικών υποθέσεων, που εκκρεμούν ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων κάθε βαθμού δικαιοδοσίας. 

Αναστέλλεται η εκτέλεση της ποινής που τυχόν επιβλήθηκε ή, εφ’ όσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται. 

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και αδικήματα που έχουν διαπραχθεί με δόλο σε βάρος των συνεταιρισμών. Κι αυτό φαίνεται από τη παρ. Ε που αναφέρει ότι «Η διάταξη δεν έχει εφαρμογή για τις περιπτώσεις, που τα προαναφερόμενα πρόσωπα έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για αδικήματα που διαπράχθηκαν με δόλο σε βάρος της περιουσίας των συνεταιρισμών». 

Δηλαδή φαντασθείτε ένα συνεταιρισμό που στη διάρκεια της εκκαθάρισης αποκαλύπτεται ότι από δόλο ένα μέλος υπεξαίρεσε χρήματα που αφορούσαν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Θα ανασταλούν κι αυτά. 

Δεν δίνεται η δυνατότητα στη Δικαιοσύνη αυτοί που κλέψανε να λογοδοτήσουν. 

Είναι επίσης απαράδεκτο να βάζετε στην ίδια μοίρα κάποιο μέλος της Διοίκησης ενός μικρού συνεταιρισμού που δεν μπόρεσε να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές λόγω αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας του συνεταιρισμού με τον άλλον που δεν πλήρωσε γενικά όλες τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο και έφαγε τα λεφτά. 

Όχι μόνο δε μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια ρύθμιση αλλά και την καταδικάζουμε. Δεν αντέχει η κοινωνία μια τέτοια ρύθμιση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου