Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Βαγγέλης Αποστόλου: Οι Βορειοευβοιώτες από τη διέλευση με δική τους ευθύνη, βρέθηκαν μπροστά σε κιγκλιδώματα

 Χαλκίδα, 21/ 01/ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του πρώην βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τη συμμετοχή του στο κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, που με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Αλέξη Χαρίτση επισκέφθηκε το Σάββατο 20/01 τη β. Εύβοια:

«Η απομόνωση και εγκατάλειψη της περιοχής συνεχίζεται, η πρόσβαση από την Αιδηψό στη Λίμνη είναι αδύνατη, καθώς υπάρχουν κιγκλιδώματα τα οποία απαγορεύουν τη διέλευση.

Τα παραπάνω διαπίστωσε και ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς που επισκέφθηκε την καμένη β.Εύβοια και συναντήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής. Οι συναντήσεις του αφορούσαν ένα οργανωμένο πρόγραμμα που του έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί τους και να καταθέσει τις προτάσεις του.

Ειδικότερα τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τις Επιτροπές που είχαν συσταθεί για να εκπροσωπήσουν στο διάλογο τους κατοίκους, αφορούσαν στην αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης Λ.Αιδηψού – Λίμνης, στην υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου για επανεξέταση των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιδηψού – Ιστιαίας και στην αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων, και ιδιαίτερα τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ.Ιστιαίας.

Μάλιστα όλα αυτά επαναβεβαιώθηκαν και στη συνάντηση τόσο με την Επιτροπή κατοίκων για την επανεξέταση της λειτουργίας του, αλλά και την εκπρόσωπο της Διοίκησης.

Υπήρξαν επίσης άλλες δύο συναντήσεις, με τον αγροτοδιατροφικό χώρο της περιοχής, τον συνεταιρισμό Συκοπαραγωγών Ταξιάρχη Ιστιαίας και τον συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Ροβιών. Δύο δραστηριότητες με τεράστια προσφορά, αλλά βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή, αφού όχι μόνο τις αποζημιώσεις που δικαιούνται δεν έχουν πληρωθεί, αλλά και τις ενισχύσεις που τους έχουν υποσχεθεί.

Για την κάλυψη αυτών των δύο περιπτώσεων θα υπάρξει εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς η ανάλογη πρωτοβουλία.

Η επίσκεψη στην περιοχή της Ιστιαίας –Αιδηψού ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ιστιαίας στη συνάντηση με τη Δημοτική παράταξη ¨Αλλάζουμε τώρα¨ που εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και με υλοτόμους και μελισσοκόμους της περιοχής.

Το απόγευμα έγινε επίσκεψη και συνάντηση με κατοίκους στα καμένα της περιοχής Ροβιών. Η περιοδεία έκλεισε στη Λίμνη, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο και το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς που παραβρέθηκε, για τα προβλήματα της περιοχής του.

Η Νέα Αριστερά θα αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την περιοχή και τους κατοίκους. Ο Πρόεδρος Αλέξης Χαρίτσης θα διεκδικήσει τις σωστές και αποδοτικές λύσεις που αναδείχθηκαν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου