Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Β. Αποστόλου: Απογυμνώνεται το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας από ιατρικό προσωπικό

Χαλκίδα, 7 Φεβρουαρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας να ζητήσει τη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα Κ.Υ. Ιστιαίας και Μαντουδίου στη Χαλκίδα:

“Με μια πρωτοφανή για τη νοσηλευτική πρακτική και προκλητική για τους κατοίκους της
Βόρειας Εύβοιας, κίνησή του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου και της κλινικής Covid του Γ.Ν.Χ. με τη μετακίνηση 7 ιατρών υπαίθρου, 6 από το Κ.Υ. Ιστιαίας και 1 από το Κ.Υ. Μαντουδίου, που πριν λίγες ημέρες ανέλαβαν υπηρεσία, αντικαθιστώντας συναδέλφους τους που έληξε η θητεία τους.

Την ώρα που οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας βιώνουν ήδη μια υγειονομική απομόνωση και περιμένουν να υλοποιηθεί η δέσμευση της Κυβέρνησης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου Ιστιαίας, αλλά και Μαντουδίου, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απογύμνωση των Κ.Υ. από ιατρικό προσωπικό απαραίτητο για τη λειτουργία τους.

Όντως το Νοσοκομείο Χαλκίδας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη στελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ανάγκες του όμως μπορούν και πρέπει να καλυφθούν άμεσα με προσλήψεις.

Θα παρακολουθώ το συγκεκριμένο ζήτημα, φτάνοντάς το μέχρι τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή.

Περιμένω από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που θα πάρει την τελική απόφαση να μην εγκρίνει την περαιτέρω υγειονομική υποβάθμιση της Βόρειας Εύβοιας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου