Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Επίκαιρη Ερώτηση Β. Αποστόλου για την ενίσχυση των αγροτών της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες


Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2021


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «Καθυστέρηση στην καταβολή της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης στους αγρότες της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2017 και του 2018»

Η Εύβοια είναι από τις περιοχές της χώρας που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα που προξένησαν όχι μόνο μαζικές καταστροφές αλλά και μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ειδικά στον αγροτικό χώρο υπήρξαν ζημιές από πλημμύρες τόσο στην παραγωγή, όσο και στον εξοπλισμό.

Από πλευράς ΕΛΓΑ καταβλήθηκαν αποζημιώσεις που κάλυπταν ασφαλίσιμες ζημιές. Ταυτόχρονα όμως υπήρξαν κι άλλες ζημιές που καταγράφηκαν με σκοπό να καλυφθούν από κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (ΚΟΕ), η καταβολή των οποίων έχει καθυστερήσει υπερβολικά.

φώτο αρχείου από 8/1/2017
Ειδικότερα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση και το παγετό του 2017 στους Δήμους Κύμης- Αλιβερίου και Διρφύων – Μεσσαπίων και οι αποκαταστάσεις διενεργήθηκαν το 2019 και στις αρχές του 2020, οι κρατικές ενισχύσεις των παραγωγών καταβλήθηκαν. Δεν καταβλήθηκαν όμως στις αποκαταστάσεις που διενεργήθηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

Για τις ζημιές δε που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2018 στο Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης - Αγίας Άννας και αναφέρονται σε ΚΟΕ δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί οι πίνακες γιατί δεν έχουν διενεργηθεί οι αποκαταστάσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του αγροτικού χώρου και
2.Πότε θα καταβληθούν οι ενισχύσεις στους παραγωγούς των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου, Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου -Λίμνης - Αγίας Άννας.


Ο ερωτών βουλευτής

Αποστόλου Βαγγέλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου