Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Β. Αποστόλου: 91 γιγάντιες ανεμογεννήτριες απειλούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Εύβοιας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια: 

Η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), συνεχίζοντας την απαράδεκτη τακτική της να αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες, προχώρησε στην έκδοση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αιολικό σταθμό ισχύος 227,7 MW που θα εγκατασταθεί στις Δημοτικές Ενότητες της Εύβοιας, Αμαρυνθίων, Διρφύων, Ερέτριας, Κονιστρών και Κύμης 

Ασφαλώς και πρέπει η κάλυψη των ενεργειακών της χώρας να γίνει μέσα από μια στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά η Εύβοια έχει ήδη απαντήσει σε αυτή την ανάγκη εδώ και χρόνια με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών, στα πολλά και γιγαντιαία πάρκα που έχουν χωροθετηθεί στη Νότια Εύβοια. 

Οι 91 νέες ανεμογεννήτριες και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων απειλούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Εύβοιας. Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησε η ΡΑΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση για να ξεπεράσει τις τοπικές κοινωνίες, έχει εξαγριώσει τους κατοίκους και γι' αυτό η αντίδραση είναι καθολική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου