Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Β. Αποστόλου: Χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση το αίτημα 6 εμποροεπαγγελματικών συλλόγων της Β. Εύβοιας για τη στήριξη της τοπικής τους αγοράς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και Πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, για την απάντηση στην Αναφορά που κατέθεσε στις 11-12-2020 προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ζητούσε να γίνει δεκτό το αίτημα 6 εμποροεπαγγελματικών συλλόγων της Β. Εύβοιας για τη στήριξη της τοπικής τους αγοράς. 

“Η επανάληψη των Υπουργικών Αποφάσεων και των Εγκύκλιων Διαταγών, χωρίς καμία σύνδεση με τα αιτήματα δείχνει την έλλειψη ευαισθησίας στο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι της περιοχής. 

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή: Το Υπουργείο σεβόμενο τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, από την πώληση από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, την ώρα που τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά καταστήματα έχουν κλείσει με έκτακτη νομοθετική ρύθμιση, αποφάσισε να απαγορεύσει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων την πώληση των ειδών αυτών με λιανική πώληση από τα σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ισορροπία και ισονομία στην αγορά. 

Στο αίτημα απάντησε και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των παραβάσεων του ελεύθερου ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι τα καταστήματα τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν προϊόντα του λιανικού εμπορίου άλλων κωδικών. 

Ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους πριν επέλθει η ολική καταστροφή στις συγκεκριμένες μικροεπιχειρήσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου