Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Δηλώσεις Β. Αποστόλου για τις αγροτικές πληρωμές και για τις πρωτοβουλίες Καμμένου

Χαλκίδα, 11/10/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Στην πορεία αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν περιοχές της Εύβοιας κατά τις πρόσφατες θεομηνίες, αλλά και στην εξέλιξη των αγροτικών πληρωμών αναφέρθηκε ο βουλευτής Εύβοιας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra. Σχολίασε επίσης τις πρόσφατες προτάσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου ανέφερε:

Για τις ζημιές από τη θεομηνίαΈχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις των ζημιών, τόσο στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές, όσο και στις αγροτικές καλλιέργειες. Ειδικά στον αγροτικό χώρο τα συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις εκτιμήσεις και με την έναρξη της επόμενης χρονιάς θα γίνουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων.

Για τις αγροτικές πληρωμές
Μέχρι το τέλος του χρόνου, με την καταβολή της βασικής ενίσχυσης, της εξισωτικής και άλλων πληρωμών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, υπολογίζουμε ότι θα καταβληθούν στους αγρότες περί τα 2,4 δις. ευρώ. Το σύνολο των χρημάτων που θα εισρεύσει στον αγροτικό χώρο το επόμενο διάστημα, αν υπολογίσει κανείς τις αγροτικές πληρωμές και το κοινωνικό μέρισμα στους ευάλωτους πολίτες του αγροτικού χώρου θα φτάσει τα 3,2 δις. ευρώ.

Για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες Καμμένου
Αυτή την ώρα εκείνο που μας απασχολεί, εκείνο που αποτελεί το βασικό μας στόχο είναι να περπατήσει και να ολοκληρωθεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ως εκ τούτου τέτοιες παρεμβάσεις όπως του Πάνου Καμένου αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν πρόβλημα.

Επιπλέον είναι αδιανόητο να κατατίθενται προτάσεις (για τις βάσεις, για τα Σκόπια κ.λπ) από ένα μέλος της κυβέρνησης χωρίς αυτά να έχουν συζητηθεί πουθενά και πρώτα απ΄ όλα στο υπουργικό συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου