Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί ντομάτας των Στροπώνων

Ο βουλευτής Εύβοιας Β.Αποστόλου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 2/9/2013 το δημοτικό διαμέρισμα Στροπώνων του Δήμου Μεσσαπίων.


Στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους ενημερώθηκε για το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε τη φετινή χρονιά στη ντοματοκαλλιέργεια της περιοχής. Επισκεπτόμενος και ο ίδιος πληγείσες περιοχές διαπίστωσε ότι η ζημιά έχει εξελιχθεί σε πραγματικό τυφώνα, αφού το σύνολο σχεδόν της καλλιέργειας αντιμετωπίζει μια φυτοπαθολογική προσβολή που δεν επιτρέπει τη συλλογή και εμπορία της παραγωγής.
Ένας πρώτος υπολογισμός ανεβάζει τη καταστροφή στο 80% της καλλιέργειας κι επειδή  πρόκειται για μονοκαλλιέργεια οι επιπτώσεις στο εισόδημα των 90 παραγωγών περιοχής θα είναι ολέθριες.

Οφείλουν άμεσα να επιληφθούν του προβλήματος τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όχι μόνο αναδεικνύοντάς το αλλά και παίρνοντας εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα καταγράψουν άμεσα τη ζημιά και θα οδηγήσουν στην αποζημίωση των πληγέντων. 

Ταυτόχρονα βέβαια  οφείλουν  και οι κεντρικές υπηρεσίες του  ΕΛΓΑ  με κλιμάκια τους  να  ενεργήσουν ανάλογα  μια και το σύνολο σχεδόν των πληγέντων έχουν ασφαλίσει στο συγκεκριμένο φορέα τη παραγωγή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή , καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καλύψει τη ζημιά των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου