Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κοινός αγώνας όλων – η μόνη διέξοδος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τομέα υγείας στο νομό

Την Πέμπτη  5-9-2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας με επί κεφαλής το Βουλευτή Εύβοιας  Βαγγέλη Αποστόλου και του  Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν,  σύσσωμο το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου και από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας, ο Νίκος Μακρυπούλιας  Υπεύθυνος και ο Γιάννης Τήνιος, μέλος της Επιτροπής Υγείας.

Στη συνάντηση ο Ιατρικός Σύλλογος έθεσε τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τόσο στο δημόσιο (Νοσοκομείο, Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ.α.), όσο και στον  ιδιωτικό τομέα (Ιδ. Ιατρεία, εργαστήρια κ.ά). Επίσης τις  σοβαρές τους ανησυχίες  για  την πολιτική  που ακολουθείται σήμερα στο χώρο της Υγείας, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση και ποιοτική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Ν. Εύβοιας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ , ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Κόμματος για τα ζητήματα της Υγείας και ιδιαίτερα για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του για το Νομό Εύβοιας. Παράλληλα ενημέρωσε για την δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.

Ο Β.Αποστόλου μεταξύ άλλων σημείωσε τις δυσκολίες παρέμβασης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, λόγω της ουσιαστικής «κατάργησης» των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της λειτουργίας της κυβέρνησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Επίσης επεσήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να παίξει στις σύγχρονες συνθήκες ο Ιατρικός Σύλλογος για να επιτευχθεί ο συντονισμός του αγώνα όλων των εμπλεκομένων κοινωνικών και εργατικών φορέων στο χώρο της υγείας.

Η αντιπροσωπεία δήλωσε την ουσιαστική συμπαράσταση και έμπρακτη στήριξη όσων πρωτοβουλιών και αγώνων  πραγματοποιηθούν, στο χώρο της υγείας στο νομό γιατί αυτή είναι η μόνη διέξοδος για την ανατροπή της μνημονιακής και αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Τέλος συμφωνήθηκε η τακτική επικοινωνία και συνεργασία των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και η  αναλυτικότερη παρουσίαση των θέσεων των δύο πλευρών για τα ζητήματα της Υγείας στο Νομό Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου