Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση με το ΔΣ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το Βαγγέλη Αποστόλου βουλευτή Εύβοιας,  Βαγγέλη Αντωνίου (Τοπική Επιτροπή Χαλκίδας) και Γιάννη Ζέρβα (ΝΕ του ΣΥΝ) συναντήθηκε στις 8/10 με το Δ.Σ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Ο πρόεδρος Ν.Γεωργάτος και τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου ενημέρωσαν το βουλευτή και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά και οξύτατα προβλήματα των εμπόρων και μικρομεσαίων επαγγελματιών καθώς και για τον έντονο προβληματισμό του φορέα τους για την τρέχουσα κατάσταση και την ανάγκη εξόδου από τη κρίση. Επισήμαναν ότι καλωσορίζουν την παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του Ε&ΒΣ Χαλκίδας και αναμένουν την έμπρακτη συμπαράσταση μεταξύ άλλων για τα παρακάτω:
·         Εκφράζουν την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της Χαλκίδας για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία από τις ενέργειες της κυβέρνησης και των μνημονίων
·         Ζητούν να παταχθεί το παραεμπόριο, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και να υπάρξει ένα νέο, διαυγές, ευρύ, σταθερό, λειτουργικό, αναπτυξιακό, ισόρροπο, ισόνομο, δίκαιο, αυστηρό και επιτέλους έντιμο φορολογικό σύστημα καθώς και αλλαγή των δυσβάστακτων και αντιεμπορικών συντελεστών του ΦΠΑ
·         Αρνούνται την επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς με την προώθηση των ολιγοπωλίων, καρτέλ και των πολυκαταστημάτων και επιζητούν και προτείνουν μέτρα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (μΜΕ) και την πραγματική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας
·         Απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για τις υπερχρεωμένες μΜΕ που να περιλαμβάνει άρση των ποινικών διώξεων, του αυτόφωρου, αλλαγές στον «Τειρεσία» για τις μΜΕ και νέες ρυθμίσεις των δανείων (επιμήκυνση αποπληρωμής, μείωση ύψους των δόσεων) για μΜΕ, εμπόρους και επαγγελματίες. Ένταξη σε αυτές τις ρυθμίσεις και των δανείων πυρόπληκτων επαγγελματιών που έχουν δοθεί στο νομό.
·         Απαιτούν σωστή επιλογή και στελέχωση του συστήματος ιατρικής κάλυψης του ΟΑΕΕ με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και σωστή φαρμακευτική εξασφάλιση που να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων οι οποίοι για χρόνια ήταν συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ θα σταθεί αρωγός μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο σε κάθε ενέργεια των συλλόγων των επαγγελματιών, εμπόρων και μΜΕ που θα στοχεύει στην φιλολαϊκή αντιμετώπιση των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης και  στη προώθηση προτάσεων και πολιτικών όχι μόνο για την άμεση υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας. 
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης της εναλλακτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας, στην οποία διαδικασία είναι καλοδεχούμενες όλες οι γνώμες και προτάσεις που έχουν σαν στόχο την άμεση, ριζική και αποφασιστική αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. 
Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο τα άμεσα θέματα ανακούφισης των πλατειών λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων και ανέργων όσο και πιο μακροπρόθεσμα θέματα. Επεσήμανε τις ευθύνες των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης για τα θέματα αποβιομηχάνισης στο νομό, της έλλειψης επενδύσεων και του παραγκωνισμού της Εύβοιας από σειρά χρηματοδοτήσεων και έργων του ΕΣΠΑ. 
Υπογράμμισε ότι τα συμφέροντα των ανθρώπων της εργασίας και του μόχθου, των εργατών, των επαγγελματιών, των εμπόρων, των  αγροτών και των ανέργων έχουν μια κοινή συνισταμένη, την άμεση, ριζική και φιλολαϊκή αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα εδώ και 5 χρόνια και την οποία όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τη πολιτική που άσκησαν όχι μόνο δεν την αντιμετώπισαν αλλά την όξυναν παραπέρα.

Κλείνοντας τη συνάντηση και οι δύο πλευρές επισήμαναν:
  • Τη κοινή τους πρόθεση να διατηρήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και κοινής δράσης για όλα τα παραπάνω αναφερόμενα θέματα.
  • Την ανάγκη συμμετοχής του Ε&Β Συλλόγου Χαλκίδας στις διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου