Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση εκπροσώπων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ με Συντονιστική Επιτροπή ΕΑΣ


Η Συντονιστική Επιτροπή των ΕΑΣ αποτελούμενο από εκπροσώπους των ΕΑΣ Βόλου, Ροδόπης, Βισαλτίας, Λάρισας και Καρδίτσας συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των επαφών τους με τα πολιτικά κόμματα, με τον επικεφαλής του τομέα Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλη Αποστόλου, καθώς και με τους εκπροσώπους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου, Δημήτρη Κοδέλα, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καρα Γιουσούφ. Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη της γραμματείας του τμήματος Αγροτικής πολιτικής του ΣΥΝ Θανάσης Δημάκης, μέλος του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ και η Στεργιανή Σαπαρδάνη.

Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ εξέφρασαν την αγωνία των Συνεταιρισμών αλλά και των αγροτών για το μέλλον του αγροτικού κόσμου στη χώρα μας. 
Υποστήριξαν ότι η πώληση της ΑΤΕ και η μη ύπαρξη συγκεκριμένων αποφάσεων και θέσεων εκ μέρους της κυβέρνησης για το μέλλον των χρεών των αγροτών και των ΕΑΣ προκαλούν την ανασφάλεια και το φόβο στον αγροτικό κόσμο. 
Επίσης επισήμαναν τις καταστροφικές επιπτώσεις της παντελούς έλλειψης χρηματοδότησης προς τον αγροτικό τομέα με αποτέλεσμα την αβεβαιότητα των αγροτών ως προς τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε την αντίθεση του κόμματος μας με την εφαρμογή του αντισυναιτεριστικού Νόμου 4015/11 και επανέλαβε παλιότερες δηλώσεις του κόμματος μας για την αποτυχία αυτού του νόμου, αλλά και έθιξε τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ρευστότητας στον αγροτικό χώρο. 
Αναφέρθηκε και στις προτάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για δημιουργία καλλιεργητικής κάρτας με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και δήλωσε ότι αναμένουμε απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη για διευκρινήσεις σχετικά με την πώληση της ΑΤΕ και τις ρυθμίσεις των χρεών των αγροτών.

Τέλος τόνισε ότι οι Συνεταιρισμοί μπορούν να παίξουν ευρύτερο ρόλο, στον περιορισμό της παραοικονομίας, στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και στην εξομάλυνση της σχέσης παραγωγού-καταναλωτή. 
Η ανασυγκρότηση των Συνεταιρισμών επιβάλλεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πρωτοστατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου