Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη στη Νεμέα και συμπαράσταση στα προβλήματα των Οινοπαραγωγών

Το Σάββατο 1/9/2012  ο Β.Αποστόλου επισκέφθηκε τη Νεμέα με αφορμή τη τριήμερη γιορτή « Μεγάλες ημέρες της Νεμέας –Οινικός πλούτος και Πολιτισμός» επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου.
Συναντήθηκε με το Δ.Σ. της  ΕΑΣ Νεμέας , τον Οινοποιητικό συνεταιρισμό της Νεμέας  και  επισκέφθηκε εκθεσιακούς χώρους  και οινοποιητικές μονάδες της περιοχής
 
Τα βασικότερα προβλήματα για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον αγώνα των ντόπιων παραγωγών είναι τα εξής:

  1. Η Νεμέα εξαιρείται από τις αναδιαρθρώσεις, γιατί ως ζώνη ΟΠΑΠ δεν δικαιολογεί αναβάθμιση παραγωγής. Αποτέλεσμα είναι ότι έχει αρχίσει η γήρανση των αμπελώνων με αποτέλεσμα την ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής. Στη νέα ΚΑΠ θα πρέπει να μπει σχετική ρύθμιση.

  1. Παράνομη οινοποίηση. Η απουσία ελέγχων έχει οδηγήσει στο να οινοποιούνται ποικιλίες που έχουν άλλη χρήση (σουλτανίνα) και να αναμιγνύονται με ποικιλίες της ζώνης.

  1. Στην ίδια λογική είναι και οι παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις μούστου ή κρασιού από τις βαλκανικές κυρίως χώρες.

  1. Φέτος υπάρχουν ζημιές στην παραγωγή της περιοχής και σε οινοστάφυλα αλλά και σε σουλτανίνα για νωπή κατανάλωση και από την παρατεταμένη ζέστη αλλά και από τις άκαιρες βροχοπτώσεις των αρχών Αυγούστου για τις οποίες πρέπει να υπάρξει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου