Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μουσείο Βιολογικής Ωκεανογραφίας στη Λίμνη της Εύβοιας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφη στις 24 Μαρτίου 2023 από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και τον Δήμαρχο Μαντουδίου –Λίμνης- Αγίας Άννας της Εύβοιας κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση του Μουσείου Βιολογικής Ωκεανογραφίας στη Λίμνη Ευβοίας. Στο «Μουσείο Βιολογικής Ωκεανογραφίας», στη Λίμνη, θα στεγαστεί η συλλογή του αείμνηστου καθηγητή της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασίου Χρηστομάνου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής Ευβοίας, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, σημείωσε ότι η Βουλή μέσα στην αποστολή της «έχει και στόχους πολιτιστικούς και κοινωφελείς και τους επιτελεί πιστά αυτούς τους στόχους» και γι’ αυτό το λόγο «αποφασίσαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων, ομόφωνα, όλα τα κόμματα, μετά τον Αύγουστο του 2021 που έπληξε την Εύβοια αυτή η τρομακτική πυρκαγιά, να κάνουμε μία πρωτοβουλία η οποία θα δώσει μια ώθηση στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου πλήγματος για την περιοχή».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη παρέμβαση στη Β. Εύβοια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Να ευχαριστήσουμε το Πρόεδρο της Βουλής για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τη πληγωμένη Β. Εύβοια και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Πρόκειται για μια πολιτιστική κίνηση πολύ σημαντική για τη τοπική κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου