Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Βαγγέλης Αποστόλου: Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της Κυριακής θα στείλει την εντολή για αλλαγή πορείας της χώρας μας




Συνέντευξη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στα αναλυτικά γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Μαρία Τσατζαλή, για τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 15/5/2022.

Κύριε Αποστόλου, θα ξεκινήσω από τα όσα ειπώθηκαν το απόγευμα με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. της Ν.Δ., για να σας δώσω και την ευκαιρία να απαντήσετε. Ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης από τα γαλάζια στελέχη να μην εμπλακούν στην τοξικότητα γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνετε τα πάντα και τον ακούσαμε να ευχαριστεί και τον κ. Τσίπρα που θυμίζει συνεχώς ότι ήσασταν η χειρότερη κυβέρνηση. Απάντησε και σ αυτό το σύνθημα που είπε σήμερα ο Πρόεδρός σας, το ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε, και ανέβηκε και σποτ μάλιστα σήμερα στους λογαριασμούς της Ν.Δ. και σας θυμίζουν ότι επί δικής σας διακυβέρνησης έκλαιγαν οι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες λόγω των capital control.

Το θέμα είναι τι βιώνει αυτή την ώρα η ελληνική κοινωνία. Μίλησε ο Πρωθυπουργός για ένα εύρος κυβερνητικού έργου. Να δούμε καταρχήν όσον αφορά στην ακρίβεια.

Έχουμε έναν πληθωρισμό που έχει ξεπεράσει το 10%. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία πολύ ασφυκτική κατάσταση η οποία δε θα ξεπεραστεί εύκολα, γιατί υπάρχουν παράγοντες που δείχνουν ότι αυτό το επίπεδο τιμών δε θα αρχίσει να μειώνεται.

Βεβαίως πολλοί θα πουν μα οφείλεται στον πόλεμο. Εγώ θα σας πω ότι είτε οφείλεται στον πόλεμο, είτε οφείλεται στα υπερκέρδη, το θέμα είναι ότι ο έλληνας πολίτης βιώνει μια ακρίβεια που δε μπορεί να αντιμετωπίσει, πόσο μάλλον όταν οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν. Το έχει αντιληφθεί ο κ. πρωθυπουργός αυτό; Τι να πληρώσουν, το λογαριασμό του ρεύματος ή να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ για να ζήσουν.

Αυτό που τουλάχιστον φαίνεται είναι ότι δεν αντιμετωπίζεται η αισχροκέρδεια η οποία υπάρχει και είναι απαράδεκτο πραγματικά ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσα είναι τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Θυμάστε εμείς ήμασταν αυτοί που αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα μιλώντας για 1,5 δις, τώρα τελικά το κατέβασαν στα 590 εκατ. Κι αυτό δεν το έχουν ολοκληρώσει για να μπορέσουμε να δούμε τελικά πόση από αυτή την αισχροκέρδεια θα πληρώσουν οι συγκεκριμένοι πάροχοι, γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Μιλάνε ότι θα αναστείλουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία υπήρχε από το 2013 . Δεν υπήρξε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που να πλήρωσαν παραπάνω οι καταναλωτές, πόσο μάλλον όταν δεν υπήρξε σε όλη τη κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ένα ευρώ αύξηση στο ρεύμα, όταν υπήρχε και μία στενότητα η οποία οφειλόταν σε μνημονιακές καταστάσεις, οφειλόταν σε όλα αυτά που βιώσαμε την προηγούμενη περίοδο. Άρα το μεγάλο ζήτημα είναι η ακρίβεια.

Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που έρχεται είναι σχετικό με τις υποχρεώσεις που καλείται η χώρα μας, να υλοποιήσει, να υπηρετήσει. Είναι η σύμβαση που έρχεται αύριο στη Βουλή με τις Η.Π.Α.

Οφείλει να εξηγήσει γιατί επιμένει ο κ. Μητσοτάκης τόσο πολύ να μένει πιστός σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και επιχειρεί να κάνει ουσιαστικά προκεχωρυμένο φυλάκιο της Δύσης τη χώρα μας, στη λογική πάρτε τα όλα. Τι έκαναν οι Η.Π.Α.; Απέσυραν την υποστήριξη στo γνωστό αγωγό, τον East Med, όχι για τεχνικοοικονομικούς λόγους, αλλά για να μην προκληθούν λέει εντάσεις με την Τουρκία, όταν σήμερα, την ίδια ώρα ο Μπάιντεν ζητάει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F16.

Για όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται σε βάρος της χώρας μας πρέπει να αντιδράσουμε.

Στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησης σας ήσασταν σκληρός με την Κυβέρνηση, ενώ όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είστε κόντρα στα μέτρα που ανακοίνωσε την ίδια στιγμή, καλείτε όλους τους Έλληνες πολίτες το τελευταίο διάστημα, γιατί αυτός είναι ο στόχος της εσωκομματικής διαδικασίας της 15ης Μαΐου, να έχουν μια τέτοια συμμετοχή που θα δώσει μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Έτσι δεν είναι κ. Αποστόλου;

Ναι καλούμε πραγματικά τους Έλληνες πολίτες με τη μαζική τους συμμετοχή στις εσωκομματικές μας διαδικασίες, να στείλουν ένα μήνυμα για αλλαγή πορείας στη χώρα. Τον καλούμε να συμμετέχει μαζικά για να αναδείξει για πρώτη φορά την ηγεσία του κόμματος από τα μέλη.

Γι αυτό διεκδικούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ανοιχτό μαζικό κόμμα. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της Κυριακής θα στείλει ταυτόχρονα και ένα μήνυμα, μια εντολή θα σας έλεγα, για αλλαγή πορείας της χώρας για μια εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση.

Είναι μεγάλη η διαφορά, γιατί θα επιχειρηθεί να συγκριθεί τι έγινε με τα άλλα κόμματα, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται, έχει τη στήριξη όχι μόνο όλων των μελών του κόμματος, αλλά και εκατομμύρια πολιτών στις μέχρι σήμερα εκλογικές διαδικασίες.

Κατά συνέπεια αυτό που θέλουμε εμείς από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, μέσα από διαδικασίες συμμετοχής, να γίνει μια επιλογή της ηγεσίας μας από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα βεβαίως για εμάς αυτή η διαδικασία αποτελεί και μια γιορτή συμμετοχής, μια γιορτή της δημοκρατίας. Κλείνουμε έναν κύκλο και μπαίνουμε πλέον στην πορεία, ετοιμαζόμαστε, για την εκλογική αναμέτρηση όσο γίνεται καλύτερα και γρηγορότερα.

Ξέρετε τι λένε ήδη τα στελέχη του Πασοκ- Κινήματος Αλλαγής, ότι αν δεν ξεπεράσετε τη συμμετοχή των 180 χιλιάδων ψηφοφόρων, μοιραία θα έχετε χάσει τη θέση της αντιπολίτευσης, θα έχετε περάσει στην 3η θέση, ισχυρίζονται στο ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Είναι εντελώς διαφορετική η διαδικασία η δική μας. Το επαναλαμβάνω, εμείς τη θέλουμε ως γιορτή δημοκρατίας, θέλουμε τη μαζική συμμετοχή, θα υπάρξει μαζική συμμετοχή, ας περιμένουμε λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή.

Άρα λοιπόν δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος;

Στόχος μας είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι μαζικά έλληνες πολίτες γιατί θέλουμε να δοθεί και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι πλέον μπαίνουμε σε μία άλλη μέρα. Και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο μήνυμα από τη συγκεκριμένη εκλογή.

Θέλω, πριν κλείσουμε, επειδή ειπώθηκαν πολλά για το εύρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να στηρίξει ειδικά τους αδύναμους, να πω ένα μόνο παράδειγμα.
Ξέρετε ότι αυτή την περίοδο, γύρω στις 10-15 Μαΐου, ολοκληρωνόταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες ώστε να μπούμε στην επόμενη φάση που είναι η φάση του ελέγχου των ενισχύσεων- των επιδοτήσεων που θα δοθούν για τη τρέχουσα χρονιά.

Ξέρετε ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία; Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όταν στα τόσα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό χώρο, να μη μπορούν έστω έγκαιρα να πληρώνονται τις ενισχύσεις τους, όπως είχαμε ήδη εμείς μετά από μεγάλη προσπάθεια σε όλα αυτά βάλει μία τάξη.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ: https://www.dailymotion.com/video/x8aqw44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου