Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Βαγγέλης Αποστόλου: Ο εμπαιγμός των επιχειρηματιών της β. Εύβοιας από το ταμείο αρωγής συνεχίζεται

Χαλκίδα, 30 Μαΐου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Τσακίρη και του Ε.Γ. Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ-ΤΑ Γ. Ζερβού, στην Ερώτησή του με θέμα την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από το Ταμείο Αρωγής στις πληγείσες αγροτικές και τουριστικές επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας.

«Πρόκειται για απάντηση που δεν άγγιξε κατ’ ελάχιστο τις ανάγκες αποκατάστασης των ζημιών και της συνέχισης της λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Το ταμείο αρωγής στις περιπτώσεις που οι ζημιές των τουριστικών επιχειρήσεων έχουν καλυφθεί με ασφαλιστικά συμβόλαια δεν καλύπτει ούτε κατά ένα ευρώ τη συγκεκριμένη ζημιά, ενώ την ίδια στιγμή τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν καλυφθεί από το ασφαλιστικό συμβόλαιο παρακρατούν όλο το ποσό.

Στις δε αγροτικές επιχειρήσεις με αιτιολογία ότι χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Αγροτικό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, το ταμείο αρωγής δεν παρεμβαίνει καθόλου, εξαιρώντας ουσιαστικά από την ενίσχυση τις μονάδες που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, και αγνοώντας ταυτόχρονα ότι τα παραπάνω προγράμματα απορροφούνται με άλλες ειδικές διαδικασίες και δεν συνυπολογίζονται με αυτές για την αντιμετώπιση της κρίσης.»

Η Ερώτηση του Β. Αποστόλου: https://vagapostolou.blogspot.com/2022/05/6-2022.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου