Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Β.Αποστόλου: Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας- Παλιές Μεθοδεύσεις

 Χαλκίδα, 22 Ιουλίου 2021



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργου Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας:

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Χαλκίδα είχε ένα χαρακτηριστικό, την πρωτοφανή αστυνομοκρατία σε όλους τους χώρους εργασίας του νοσοκομείου Xαλκίδας.
Ο πρωθυπουργός, όπως και τα στελέχη της κυβέρνησής του, αρέσκονται στα εύκολα, της επικοινωνιακής διαχείρισης, όμως αποφεύγουν να απαντήσουν στα ουσιώδη και κρίσιμα ερωτήματα του ελληνικού λαού.

Εν προκειμένω, η προβληματική λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, έχει απασχολήσει τον ευβοϊκό λαό και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση. Με ερωτήματά μας, δικά μου και άλλων συναδέλφων, έχουμε απευθυνθεί πλειστάκις προς τον Υπουργό Υγείας, χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση.

Το νέο, σύγχρονο στα χαρτιά, νοσοκομείο Χαλκίδας, στην πραγματικότητα έχει άμεση ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς, ενώ έχουν αναπτυχθεί τα ανάλογα ιατρικά τμήματα, δεν υπάρχει προσωπικό να τα στελεχώσει! Επιπλέον, η εκβιαστική κίνηση του υπουργείου να μετατρέψει εν τοις πράγμασι το νοσοκομείο Χαλκίδας σε κλινική covid, αυξάνοντας τις κλίνες από 60 σε 94, ενώ ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, δεν ξεπερνούν τις 50, ουσιαστικά απέκλεισε τη δυνατότητα αντιμετώπισης άλλων ιατρικών περιστατικών, καθώς και εξήντλησε τις δυνάμεις του έμψυχου δυναμικού του νοσοκομείου.

Τόσο οι ασθενείς, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.

Και ερχόμαστε πλέον αντιμέτωποι, με βεβαιότητα, με νέο κύμα πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη και το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της περιφέρειάς μας. Πώς θα προστατευτεί το αγαθό της δημόσιας υγείας;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σ' αυτά. Απαθανατίστηκε πάλι, ευδιάθετος και ικανοποιημένος από την κυβερνητική διαχείριση, όντας αποκομμένος και απομονωμένος πλήρως από την πραγματικότητα.

Εμείς όμως; Εμείς στεκόμαστε στο πλάι του προσωπικού του Νοσοκομείου. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε απαντήσεις, δεσμεύσεις και ορθολογική διαχείριση.
Δε μένουμε στην εικόνα. Ζητάμε την ουσία. Δε μένουμε στην κριτική. Απαιτούμε άμεσες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου