Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Β. Αποστόλου: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί για την επόμενη ημέρα της εστίασης στην Εύβοια

Χαλκίδα, 9 Μαρτίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, για την απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αναφορά που κατέθεσε με την 442/01.02.2021 επιστολή τού Επιμελητηρίου Εύβοιας, σύμφωνα με την οποία ζητούσε την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης μέσω ενός Ειδικού Προγράμματος αποκλειστικά για την εστίαση της Εύβοιας και πέραν του υφιστάμενου προγράμματος Επιστρεπτέας Προκαταβολής που ήταν σε εξέλιξη:


“Με την απάντησή της η Κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Επιμελητηρίου και φέρνει πλέον αντιμέτωπες, με τα πρώτα λουκέτα, τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις εστίασης της Εύβοιας.

Δυστυχώς επιλέγει στην απάντησή του ο Υπουργός να επαναλαμβάνει γνωστές και χωρίς πεδίο εφαρμογής αποφάσεις, αποφεύγοντας τη συγκεκριμένη αναφορά στο αίτημα, η ικανοποίηση του οποίου αποτελεί μονόδρομο για τις μονάδες εστίασης της Εύβοιας.

Η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία. Οφείλει:

- Να μετατρέψει επιτέλους όλη την επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

- Να ενεργοποιήσει το κρίσιμο εργαλείο των μικροχρηματοδοτήσεων που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την παροχή ρευστότητας ειδικά σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

- Να μεριμνήσει ώστε η πρωτοφανής πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Και

- να υλοποιήσει, έστω και τώρα, στοχευμένα κλαδικά και περιφερειακά προγράμματα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου