Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Β. Αποστόλου: Το πρόβλημα λειτουργίας της ιστορικής αγοράς των Κονιστρών βαίνει προς λύση.


Χαλκίδα, 27 Οκτωβρίου 2020 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Κονιστρών: 

Με την εξαίρεση της Κυριακής ως ημέρας λειτουργίας των τοπικών αγορών με το νόμο 4497/2017 δημιουργήθηκε πρόβλημα, όπως φάνηκε από την εφαρμογή του, όχι μόνο στην κυριακάτικη αγορά των Κονιστρών, αλλά και σε άλλες στην Εύβοια και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αφού ιστορικές αγορές χρόνων κλήθηκαν να αλλάξουν ημέρα λειτουργίας. 

Υιοθέτησα από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα και το ανέδειξα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και με την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για την επίλυσή του. 

Πρότεινα, πέρα από την ρύθμιση του ωραρίου, να μπορούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις να λειτουργούν νόμιμα, κατά παρέκκλιση της παρ. 1 του άρθρου 30, με απόφαση του φορέα λειτουργίας και τη σύμφωνη γνώμη της οικείας επιτροπής λαϊκών αγορών του οικείου Δήμου. Με την προϋπόθεση βέβαια αποδεδειγμένα οι τοπικές αγορές στην περιοχή τους να έχουν αδιάλειπτη μακροχρόνια λειτουργία. 

Στην επαφή μου πριν λίγες ημέρες με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μου ανέφεραν ότι ετοιμάζουν τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας να λειτουργούν οι τοπικές αγορές 6 ημέρες την εβδομάδα, με ευθύνη της τοπικής Αυτοδιοίκησης να ορίζει τις αντίστοιχες ημέρες. Και τη σχετική ρύθμιση θα την καταθέσουν στο επόμενο ν/σ που θα φέρουν στη Βουλή για ζητήματα του Υπουργείου. 

Και οι δύο ρυθμίσεις χρειάζονται μια μικρή τροποποίηση του νόμου από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Θα παρακολουθώ από κοντά το ζήτημα. Πιστεύω ότι για να αρθεί το αδιέξοδο πρέπει να υπάρξει άμεση κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου