Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Β. Αποστόλου: Η κυβέρνηση στο προσφυγικό επιστρέφει στις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσής της



Αθήνα, 4/10/2019 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


O βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση στο κανάλι της Βουλής και τους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Χρήστο Παγώνη, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, συζήτησαν για το προσφυγικό και για την έγκριση συμβάσεων με τους υδρογονάνθρακες. 


Ακολουθεί περίληψη της συνέντευξης: 

Τελικά κύριε Αποστόλου μήπως πληρώνουμε τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, με το δεδομένο ότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε χαλαρά τα ζωνάρια και τα σύνορά της, οπότε ήταν εύκολο όλοι να βρουν εδώ καταφύγιο και πόρτες ανοιχτές. 

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι η κυβέρνηση επιστρέφει στις άναρθρες κραυγές των προηγούμενων χρόνων απέναντί, ενώ παράλληλα είναι προφανείς οι αντιφάσεις της των τελευταίων ημερών. Θέλω να θυμίσω ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επισκεφτεί τη Μόρια και είχε πει ότι εκεί γίνεται καλή διαχείριση. Όταν άρχισε το πρόβλημα να μεγαλώνει μεταπήδησε στην άποψη ότι το φαινόμενο είναι γεωπολιτικό και βεβαίως τελευταία ξαναγύρισε πάλι στις άναρθρες κραυγές. 

Εμείς από τη δική μας πλευρά και νομίζω πως αυτό είναι κοινά αποδεκτό , από όλους αυτούς που έχουν μια ευαισθησία σ αυτά τα θέματα, της ροής των προσφύγων και των μεταναστών. Εμείς τα διαχειριστήκαμε με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα, φτάνοντας και μέχρι και του σημείου, αυτό που πρέπει και η κυβέρνηση να κάνει, το συγκεκριμένο θέμα να γίνει είναι κυρίως θέμα Ε.Ε. και Τουρκίας. Άρα λοιπόν απ’ αυτή την πλευρά πρέπει οπωσδήποτε να κάνει αυτό που κάναμε εμείς. Το φτάσαμε στο Συμβούλιο Κορυφής Κι είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις για τη διαχείρισή του.. Άρα λοιπόν θα πρέπει και η κυβέρνηση αυτή την ώρα στην Ευρώπη που οι ομογάλακτοί της εκφράζουν και ρατσιστικές απόψεις και εννοώ τα κόμματα που κυβερνούν, να τους πείσει κι αυτούς και να γίνουν τέτοιες συζητήσεις, ώστε να σηκωθεί ωσ θέμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Εκεί να δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει το θέμα με σπασμωδικές κινήσεις σαν κι αυτές που έκανε με την κατάργηση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, που την ξαναπήραν πίσω μετά από λίγες μέρες. Δεν είναι κινήσεις που δείχνουν ότι η Ν.Δ. είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα. 

Κύριε Αποστόλου για πείτε μας λίγο για τους 4 βουλευτές χθες, τι έγινε με τους υδρογονάνθρακες, πριν ξεκινήσετε οι προσυνεδριακές διαδικασίες έχετε κραδασμούς; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει μια δυνατότητα πλουραλισμού στην έκφραση, ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, προσωπικών απόψεων. Αυτό δεν είναι τωρινό, το είχαμε πάντα. 

Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία τώρα, γιατί από τη στιγμή που υπογράψαμε τις συγκεκριμένες συμβάσεις μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά θέματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμετοχή του ΕΛΠΕ σ΄ αυτές τις συμβάσεις, όπως διαμορφώνονται από πλευράς της κυβέρνησης. Και βεβαίως αυτό που σας είπα από την αρχή, υπάρχει μια δυνατότητα ιδιαίτερα σε περιβαλλοντικά θέματα. Βρισκόμαστε και σε μια ώρα που όλο αυτό το κομμάτι του περιβάλλοντος , της πράσινης ανάπτυξης είναι υπό εξέταση. 

Ο κ. Φίλης δηλαδή δεν έχει οικολογικές ευαισθησίες; Εσείς τι θα ψηφίζατε; 

Ίσα ίσα ο Φίλης έχει, ιδιαίτερα με τη στάση του, δείχνει ότι έχει. 

Δεν υπάρχει κανένα ,μα κανένα ζήτημα και με το παρόν ο Αποστόλου και με την πορεία του, ιδιαίτερα στα θέματα του περιβάλλοντος νομίζω ότι έχει δώσει ένα δείγμα. 

Το ρωτήσαμε αυτό γιατί η αιτία ότι αλλάξατε γνώμη ως κόμμα είναι ότι έχετε έναν πιο πράσινο προσανατολισμό ξαφνικά μετά τις εκλογές. 

Σας είπα ότι και σ αυτό το κομμάτι, εξάλλου ο πρώην Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του περιβαλλοντικού στίγματος του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε και θέλει καλύτερη προσέγγιση. 

Στην πορεία προς το συνέδριο ακούγονται απόψεις και διαμορφώνονται ομάδες που προέρχονται από το χώρο της δεξιάς. 
Το κύριο χαρακτηριστικό του κόμματός μας, της ανανεωτικής αριστεράς είναι ότι πάντα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο .Ειδικά δε στο προσυνεδριακό διάλογο θα μπουν πολλές απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις για να καταλήξουμε στην ενίσχυση και την συλλογική έκφραση του χώρου μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου