Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Βαγγέλης Αποστόλου : «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πειστικές απαντήσεις στα άμεσα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας στη Λέσβο».

Με μεγάλη συμμετοχή κτηνοτρόφων και αγροτών ολοκληρώθηκε στα Παράκοιλα, η εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που έγινε και σκοπό είχε την παρουσίαση της αγροτικής πολιτικής του κόμματος καθώς και τις θέσεις του στα επίκαιρα και οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας στο νησί, εξ αιτίας του καταρροϊκού πυρετού και της εξισωτικής ενίσχυσης. Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα της κτηνοτροφικής παραγωγής και παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα από τα άμεσα μέτρα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη κτηνοτροφία και τις βασικές προκλήσεις για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής αγροτικής πολιτικής και τροφίμων της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ τοποθετήσεις έκαναν ο Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Ζερδελής και εκ μέρους της Ν.Ε Λέσβου ο Στρατής Νικολάου. 

Ανάμεσα στα θέματα που επίσης συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν την κτηνοτροφική παραγωγή και οι οποίες αφορούν κατά βάση την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και την υπερφορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος. Επίσης αναλύθηκαν οι χρόνιες θεσμικές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με την χαρτογράφηση των βοσκησίμων γαιών και τις μη επιλέξιμες εκτάσεις καθώς και τα θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ιδιαίτερο σημείο προβληματισμού αποτέλεσε επίσης και το θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού και της αγροτικής ασφάλισης, ενώ καυτηριάστηκε η απουσία ουσιαστικής μέριμνας και δομών προστασίας από την πλευρά της Πολιτείας.

Ιδιαίτερα τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα που σχετίζονται με την νησιωτικότητα και το γεγονός ότι αυτές θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη τους από την Κυβέρνηση στο σχεδιασμό και εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι στόχος της αυριανής κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι να γίνουν ανταγωνιστικά τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα, να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες της χώρας κυρίως με την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής και να προστατευθεί το εισόδημα του παραγωγού. Επίσης παρουσίασαν μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και μέτρα που θα τονώσουν το εισόδημα των παραγωγών και θα δημιουργήσουν τη βάση αναστροφής του αρνητικού οικονομικού κλίματος. 


Το γραφείο τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου