Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η αρμοδιότητα των υδατοκαλλιεργειών αφαιρείται από την Περιφέρεια.

Όπως είναι γνωστό ο Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» καθορίζει ότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τις υδατοκαλλιέργειες ασκείται από τις Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειών, ως συνέχεια των αρμοδιοτήτων που ασκούσαν οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Πάραυτα από το 2012 οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ασκούν παράτυπα τις αρμοδιότητες των Περιφερειών σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας εγείροντας ζητήματα νομιμότητας, τόσο για τις εκδοθείσες αποφάσεις, όσο και για τις μελλοντικές.

Δυστυχώς με το σχέδιο Νόμου που συζητείται αυτή την εβδομάδα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή επιχειρείται όχι μόνο η εκ των υστέρων νομιμοποίηση των διοικητικών πράξεων (αδειοδοτήσεις μονάδων, χρηματοδοτήσεις κλπ) που εκδόθηκαν την τελευταία διετία αλλά και καθιερώνεται η ανατροπή του Νόμου 3852/2010. 

Η υφαρπαγή αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια και η απόδοσή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία δεν διαθέτει ούτε καν υπηρεσίες αλιείας αποτελεί μια νέα επίθεση στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και καθιστά αναγκαία την αντίδραση .


Αλήθεια τι έχει να μας πει ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης; Θα αποδεχθεί τη πρότασή μας για αδρανοποίηση και στην πράξη της λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου