Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αργοκίνητη η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Οινόης – Χαλκίδας.

Σε ερώτηση που είχε θέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, για τη σιδηροδρομική γραμμή Οινόης-Χαλκίδας κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 3/12/2013, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. κ. Σπηλιόπουλος είχε απαντήσει ότι σε 10 ημέρες θα είναι έτοιμη.

Δυστυχώς σήμερα, 3 Ιουνίου 2014, ημέρα Τρίτη, έγινε η παρακάτω συζήτηση στη συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής, με τους ίδιους κυβερνητικούς εκπροσώπους και για το ίδιο θέμα: 


«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Σας είχα ρωτήσει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για ένα θέμα της Χαλκίδας που επί δέκα χρόνια συνεχώς ανακοινώνονταν, την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Οινόη-Χαλκίδα. 
Είχατε πει ότι σε δέκα μέρες θα ξεκινήσει. Πήγα τότε και εγώ να ταξιδέψω με το τρένο το ηλεκτροκίνητο. Δεν το βρήκα. 
Έχουν ήδη περάσει 6 μήνες χωρίς να εκπληρωθεί η δέσμευσή σας .

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα αναφερθώ στο θέμα που έθεσε ο κ. Αποστόλου. Πράγματι το έχει ξαναθέσει το Oινόη - Χαλκίδα. Το Οινόη - Χαλκίδα έχει τελειώσει και το έχουμε ήδη παραλάβει και εκκρεμεί η μεταφορά στον ΟΣΕ και μάλιστα έχει παρέμβει, θα το πει και ο κ. Υπουργός, να γίνει άμεσα η μεταφορά. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει γίνει αυτές τις ημέρες και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. Είναι έτοιμη, σύγχρονη, κανονική η γραμμή και την έχουμε παραλάβει. Μόλις γίνει η μεταφορά θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, την άλλη Παρασκευή, δέκα ημέρες από σήμερα, εγώ θα πάω στα τρένα στην Χαλκίδα.

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Σας είπε κανείς δέκα ημέρες;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Την προηγούμενη φορά μου είχατε πει δέκα ημέρες και πέρασαν 6 μήνες. Τώρα μου λέτε ότι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι διότι κάποια στιγμή όλοι θα καταντήσουμε περίγελος .»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ…ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου