Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

"403.000 στρ. η καταπατημένη δημόσια γη κι άλλη τόση στα αζήτητα "


Πολλά τα ερωτήματα που προκαλεί η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτησή μου για τη καταπάτηση που συντελείται στη δημόσια γη .

Η παραδοχή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ότι τα ακίνητα που φέρονται ως « ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ», δηλαδή καταπατημένα, ανέρχεται σε 28.300 και καλύπτουν συνολική επιφάνεια 403.000 στρέμματα επιβεβαιώνει την ανησυχία μας για το πλιάτσικο που γίνεται σε βάρος της δημόσιας γης .
Ταυτόχρονα βέβαια η απάντηση επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητα των Κτηματικών Υπηρεσιών τόσο στη προστασία της δημόσιας περιουσίας όσο και στην κατοχύρωση της κυριότητας πολύ μεγάλου αριθμού ακινήτων που στις κτηματολογικές εγγραφές χαρακτηρίζονται ως «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ», ενώ πρόκειται για δημόσια ακίνητα , των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν υπερασπίστηκε το Δημόσιο κατά τη διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου .

1 σχόλιο:

  1. Η αναφορά σε επαληθευμένες διαπιστώσεις επί διαπιστωμένων καταστάσεων δε οδηγεί πουθενά!

    Είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας ΚΑΙ για αυτό ακριβώς το λόγο ΚΑΙ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κάθε σεβασμό στο "ανεξάρτητο" της δικαιοσύνης.

    ΠΡΕΠΕΙ να σταθούν στο ύψος των αξιών του Δημόσιου πολιτικού τους λειτουργήματος, δια του ελέγχου του "ανεξάρτητου" της δικαιοσύνης, παρ΄ ότι ΑΝ!
    "..Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις,..."
    (ακόμα κι όταν προέχει συμφέρον συμψηφισμού (?) σκανδάλων (επεξήγηση (?) νομικού Μ.Μ. Λαύρας)

    "..αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται,.." (όπως και κατά τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά, ο οποίος έδωσε εντολή εισαγγελικής έρευνας)

    "..όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις.."
    (ένα χρόνο μετά της προηγηθείσας συνέντευξης του πρώην Βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου)


    "..ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων..."
    (λ.χ. απότοκες δικαστικών αποφάσεων, τοποθέτηση εισαγγελέα, παραπλανήσεως των δικαστηρίων)

    "..που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών".
    (που στηρίχτηκαν σε ψευδή στοιχεία και ψευδομαρτυρίες (τοποθέτηση εισαγγελέα) τα δε Χρυσόβουλα (εκ του πρακτέου (?), δεν κάναν , την εμφάνιση τους, λόγο μη (?) δικονομικής υποχρέωσης των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή