Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Βαγγέλης Αποστόλου: Η στήριξη της Εύβοιας εξακολουθεί να αποτελεί βασικό ζητούμενο για την επόμενη ημέρα

 Χαλκίδα, 7 Ιανουαρίου 2023



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνέντευξη του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργού, στο κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά, σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τόσο την Εύβοια όσο και την κεντρική πολιτική σκηνή:

«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Ας ελπίσουμε ότι αυτή η χρονιά θα μας δώσει να μας τη δυνατότητα για πολλά αρνητικά τα οποία βιώνει ο τόπος μας να μπουν σε μία διαδικασία λύσης και κυρίως απαλλαγής.

---Αναφέρεστε στις εκλογές κύριε Αποστόλου, και κυρίως στην επιθυμία σας να αλλάξει η κυβέρνηση. Αλλά οι πολίτες βλέπουν την καθημερινότητα να είναι δύσκολη, έχουν τα ρίχτερ εκεί που τους χορεύουν συνεχώς και στο κέντρο και στο νότο, έχουν το πρόβλημα στη β. Εύβοια που περιμένουν να συνεχιστούν τα έργα και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανασυγκρότησης, και η κεντρική Εύβοια ανησυχεί για τα αντιπλημμυρικά που δεν είναι ολοκληρωμένα. Θέλω να μου πείτε για την ενημέρωση που έχετε, για την πορεία όλων αυτών, τη στιγμή που το κλίμα είναι έτσι έντονο προεκλογικό, γιατί φαίνεται ότι πλησιάζει η κάλπη.

Άρα όλα αυτά που αναφέρατε εσείς αλλά ταυτόχρονα αν δούμε τι έχει γίνει ειδικά στη β. Εύβοια από την επόμενη ημέρα μέχρι σήμερα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αναγκαία πλέον εκ των καταστάσεων που βιώνουν και γενικότερα η Εύβοια, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να είναι αυτή η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα ως χώρος να υλοποιήσουμε αυτά τα οποια έχουμε ήδη αναδείξει στην περιοχή και γενικότερα έχει ανάγκη η περιοχή. Κι αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή και δεν το χει καταλάβει δυστυχώς ακόμα η κυβέρνηση είναι ότι οι κάτοικοι θέλουν όλοι να μείνουν στην περιοχή τους αρκεί να τους διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να έχουν και τις ενισχύσεις εκείνες και τις αποζημιώσεις, αλλά και κυρίως ένα ενδιαφέρον από την πλευρά της πολιτείας για δύο ζητήματα, το ζήτημα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης που εξακολουθεί να είναι σοβαρό και βεβαίως το δεύτερο είναι για τη δυνατότητα επιβίωσης με βάση αυτά που τους προσφέρει η πολιτεία.

---Οι καταστροφές δεν κοιτάζουν πρόσωπα, κυβερνήσεις και αυτοδιοικητικούς, και επί των ημερών σας είχαμε σοβαρά προβλήματα, άνθρωποι πνίγηκαν από πλημμύρες, άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, δυστυχώς τα προβλήματα είναι αρκετά συχνά εμφανή στην περιοχή, οπότε αυτό που λέμε τώρα είναι τι γίνεται για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την ολοκλήρωση των έργων.

Αν πάρουμε και κάνουμε αναγωγές τι έγινε τότε, ποιό φυσικό φαινόμενο, τι επιπτώσεις είχε, θα μπούμε σε μια διαδικασία που θα αδικήσει ιδιαίτερα τη β. Εύβοια. Η β. Εύβοια έχει από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά κυριολεκτικά εξαφανιστεί όσον αφορά τις δραστηριότητες που είχε, αναγκες που οπωσδήποτε πρέπει να υπηρετηθούν και αντιλαμβάνεστε ότι επιμένουμε εκεί γιατί θέλουμε αυτό που σας είπα και στην αρχή, αυτόν τον κόσμο που επιθυμεί να μένει εκεί, δε μπορεί οι ρητινοκαλλιεργητές να μην έχουν ακόμα λύσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητά τους η οποία θα είναι και αύριο και μεθαύριο, γιατί εαν δεν τη διασφαλίσουμε απο τώρα και φύγει αυτός ο κόσμος καταλαβαίνετε τι επιπτώσεις θα υπάρχουν στην περιοχή.

Βεβαίως απο κει και πέρα υπάρχουν ζητήματα γενικότερα υποδομών, ειδικότερα όσον αφορά την Εύβοια, όλοι γνωρίζουν ειδικά από πλευράς του οδικού δικτύου ότι έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα και δυστυχώς οι περιπτώσεις που αναδεικνύονται από πλευράς της κυβέρνησης είναι περιπτώσεις που δεν απαντούν στο πρόβλημά μας, δεν είναι δυνατόν όταν συζητάμε για την παράκαμψη Χαλκίδας η οποία ολοκληρώνεται όσον αφορά την ανάθεση να αποδεχτούμε ότι θα γίνει μισό έργο, δε γίνεται ολόκληρο το έργο.

---Γιατί το λέτε αυτό; Ο κ. Τσακίρης πριν λίγο καιρό εδώ στο δελτίο μας είπε ότι θα προχωρήσει κανονικά.

Θα προχωρήσει κανονικά με βάση τη σύμβαση που έχει γίνει και αφορά τη μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, άρα αντιλαμβάνεστε ότι γίνεται το μισό έργο. Δε μπορεί αυτή την ώρα να μπαίνει για παράδειγμα το οδικό δίκτυο της β. Εύβοιας και να αγνοείται ότι υπάρχει ήδη ένα εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο έχει βελτιωθεί και θα βελτιωθεί ακόμη, αλλά και υπάρχει μια ανάγκη μιας άλλης περιοχής, της β. Εύβοιας να βγει από την απομόνωση. Είναι δυνατόν να μην μπαίνει η κανδήλια οδός ως επιλογή η οποία θα βγάλει από την απομόνωση μια ολόκληρη περιοχή; Δηλαδή σας λέω ότι είναι ζητήματα που δεν τα έχουν δει και δε μπορώ να καταλάβω τη βιασύνη ιδιαίτερα στη μελέτη για την οδική σύνδεση τη μεσογειακή όταν έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο για να φτάσουμε... Δε θέλω να σταθώ με λεπτομέρεια, αλλά είναι σημαντικά όμως αυτά τα ζητήματα.

Οι Ευβοιώτες όμως και οι Στερεοελλαδίτες βιώνουν κι αυτά που βιώνουν και οι υπόλοιποι, τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Εδώ μιλήσαμε πριν από λίγο για την πανδημία και τελικά απειλείται η χώρα μας με αυτά που δε μπορούν να ελεγχθούν φαίνεται από πλευράς Κίνας και εκεί αναδεικνύεται πλέον ότι προηγούμενη φορά δεν είχε φαίνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίσει σωστά το συγκεκριμένο θέμα, και σήμερα ακόμη δεν ξέρει η Ε.Ε. Τι γίνεται στην Κίνα.

--- Στην Κύμη θα πάμε σε λίγο γιατί έχουμε την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου.

Τα υδατοδρόμια είναι καλά, τα έχουμε ήδη εδώ και καιρό συζητήσει τα συγκεκριμένα θέματα και νομίζω να δημοπρατηθεί αλλά να μην πούμε πάλι στις διαδικασίες επανάληψης των ίδιων, της επικοινωνιακής διαχείρισης γιατί κάτι τέτοιο το βιώνουμε εμείς στην Εύβοια.

Έχουμε άρα λοιπόν το πρόβλημα της πανδημίας που μας απειλεί και την ίδια ώρα έχουμε πρόβλημα με τους γιατρούς, αύριο μεθαύριο δε θα έχουμε γιατρούς, έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα φάρμακα. Είναι δυνατόν να έχουμε ένα Υπουργείο το οποίο να κοιτάζει, να παρατηρεί, και ταυτόχρονα να φορτώνει το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, γιατί σε πάρα πολλά φάρμακα, στα παυσίπονα, τα αντιφλεγμονώδη όλα αυτά, υπάρχει πρόβλημα. Άρα δεν είναι λύσεις όλα αυτά όταν ουσιαστικά μεταφέρεται το πρόβλημα στους πολίτες.

Όπως δεν είναι λύσεις και όλα αυτά που αφορούν ιδιαίτερα την ακρίβεια. Ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα τα οποία δεν απαντούν, να χτυπήσουμε ξύλο να μη μας τύχουν αύριο μεθαύριο και αρχίσουμε πόσα επεισόδια ήρθαν από τη Κίνα, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι πολίτες θα θυμηθούν όλες τις καταστάσεις που βίωσαν την προηγούμενη φορά.

--- Μέσα σε όλα αυτά πάμε σε εκλογές κ. Αποστόλου. Πιστεύετε θα γίνουν τον Απρίλιο, είστε πανέτοιμος κι εσείς προσωπικά και το κόμμα;

Ακριβώς γι αυτό σας είπα στην αρχή πως πλέον έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που οι εκλογές είναι μονόδρομος, όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι, ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι που αφορά ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου είναι σχεδόν έτοιμο, την ώρα που πρέπει κι εμείς θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, πάντως κοντά είναι τα πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που εμείς παίρνουμε από τους πολίτες στις συναντήσεις που έχουμε θα εκδηλωθεί στην κάλπη και θα μας δώσει ουσιαστικά αυτό που έχουμε ως βασική στόχευση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή να είναι η πρώτη δύναμη στα αποτελέσματα των εκλογών.

--- Πιστεύετε ότι είναι εφικτό αυτό να συμβεί;

Είναι και ειλικρινά σας το λέω γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες, πλέον αρχίζουν και αντιδρούν κι αυτές γιατί κι εκεί φτάνουν οι ακρίβειες και η έλλειψη των φαρμάκων. Ο κόσμος δε τσιμπάει πλέον μ αυτές τις προτάσεις ομηρίας που αναδεικνύει η κυβέρνηση, σε μια λογική να εγκλωβίσει έναν κόσμο. Τώρα άμα αρχίσω και σας λέω τι εγκλωβισμοί επιχειρουνται, είτε σε θέματα περιβαλλοντικά, είτε σε θέματα αγροτικά, κι αυτό πλέον έχει λήξει ως όπλο από πλευράς της κυβέρνησης.

Βεβαίως θα τα πούμε πάλι γιατί υπάρχουν ζητήματα τα οποία εξελίσσονται στην περιοχή μας, τα οποία ήδη ο λαός και της Εύβοιας και της Στερεάς θα σας έλεγα τα έχει πληροφορηθεί κι έχει αποκομίσει και εντυπώσεις οι οποίες είναι δυσάρεστες πάρα πολύ για τη σημερινή κυβέρνηση.

--- Αναφέρεστε τώρα στα πρόσωπα που είναι στην επικαιρότητα για τη δραστηριότητά τους και τα οποία ως αξιωματική αντιπολίτευση έχετε στο αντιπολιτευτικό κάδρο.

Αυτό που κι εσείς εννοείται κι εγώ έχω στο νου μου είναι αυτό που αφορά την περίπτωση του Θ. Χειμάρα, πρώην Βουλευτή της Ν.Δ.. Κυρία Παρασκευά το άρθρο του Συντάγματος ορίζει ότι τα καθήκοντα του Βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με αναλύψεις δραστηριοτήτων του Δημόσιου τομέα, εξομοιώνοντας μάλιστα τον δημόσιο τομέα και με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Λυπάμαι για τη διαχείριση που έκανε ο κ. Χειμάρας, γιατί η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα σ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι μονόδρομος γιατί αυτή η λειτουργία είναι κατάφωρα αντισυνταγματική, όταν έγινε γνωστό το θέμα έπρεπε άμεσα να υπάρξει αυτή η παραίτηση που σας είπα. Η όλη διαχείριση δεν ήταν σωστή, μένει ένα θέμα ανοιχτό το οποίο αφορά περισσότερο το κόμμα του και είναι το θέμα της διαγραφής, είναι ζητήματα στα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου