Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ερώτηση Β.Αποστόλου και Α.Ξανθού για την άρση της επιστροφής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 2021 από εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας



Αθήνα, 29 Απριλίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας & Οικονομικών

Θέμα: «Άρση της επιστροφής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 2021 από εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας».

Όπως είναι γνωστό στις δομές του ΕΣΥ Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ), Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Ξενώνας) Χαλκίδας, απασχολούνται εργαζόμενοι που μισθοδοτούνται και από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ).

Οι εργαζόμενοι αυτοί όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται στις εφημερίες του Νοσοκομείου αλλά και εξετάζουν ή παρακολουθούν πολλούς ασθενείς στις δομές αυτές. Γι’ αυτό και εξακολουθούν να ισχύουν και γι’ αυτούς όλες οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις που αφορούν στην πανδημία.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του αριθμ. 4228/25.02.2022 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, ότι στις συγκεκριμένες αποκεντρωμένες μονάδες δύναται να χορηγηθεί η οικονομική ενίσχυση αν οι υπάλληλοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο, αλλά και των ανακοινώσεων της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος.

Επειδή όμως τόσο με το έγγραφο 4397/1.03.2022 της Διοικητικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Χαλκίδας όσο και με την επιστολή του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους 4228/25.02.2022 ζητείται ουσιαστικά η επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που δόθηκε στους εργαζόμενους για το 2021.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Αν θα παρέμβουν για να αρθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκίδας αφού είναι σε όλους γνωστές οι υπηρεσίες που προσφέρουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αποστόλου Ευάγγελος

Ξανθός Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου