Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Β. Αποστόλου: Αρνητική η Κυβέρνηση στη μη φορολόγηση των ενισχύσεων για την πανδημία

Χαλκίδα, 12 Απριλίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεζυρόπουλου, στην αναφορά του Επιμελητηρίου Εύβοιας, που κατατέθηκε με την 1522/22-02-2021 επιστολή του και με την οποία ζητούν την εξαίρεση από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα των επιδοτήσεων /επιχορηγήσεων που προέρχονται από ενίσχυση με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης:


“Τα μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας βιώνουν δυσκολίες που δεν τις αντιμετωπίζουν τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Με την πρότασή τους, χωρίς να δημιουργούν πρόσθετα βάρη, καλούν την Κυβέρνηση να μην φορολογεί αυτές τις ελάχιστες ενισχύσεις.
Δυστυχώς η απάντησή της, ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν στα πλαίσια νομοθετικών πρωτοβουλιών της για βελτιώσεις στη φορολογική και εισπρακτική πολιτική, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι αυτή την ώρα ο εμποροβιοτέχνης της Εύβοιας είναι στα πρόθυρα της εγκατάλειψης της δραστηριότητάς του.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου