Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Β.Αποστόλου: Ο κ. Βρούτσης σφυρίζει αδιάφορα για την απασχόληση των ανέργων στη δασοπροστασία.


Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας,με αφορμή την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή, με θέμα την παράταση της απασχόλησης, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28/11/2019:

"Πριν ένα μήνα ο Υφυπουργός Εργασίας σε ανάλογη ερώτησή μου είχε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα τις επόμενες ημέρες και πριν τη λήξη της σύμβασης. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους όχι μόνο δεν το αντιμετώπισε, αλλά και δεν προσήλθε ο ίδιος, αφήνοντας ουσιαστικά 5.066 άτομα στο δρόμο, αφού σε 2 ημέρες από σήμερα θα έχει λήξει η σύμβαση απασχόλησης όλων.

Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο είναι ότι, ενώ παραβρισκόταν στην αίθουσα ο Υπουργός, ο κ. Βρούτσης απαξίωσε να ασχοληθεί με το θέμα επικαλούμενος αναρμοδιότητα !!!

Εμείς επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τη χορήγηση πιστοποιητικού δεξιότητας στις δασικές εργασίες και ότι μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί καλύπτουν διαχρονικές ανάγκες πρόληψης και διαχείρισης των δασών αλλά και γιατί έχοντας αποκτήσει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, η ανάληψη όλων αυτών των εργασιών αποτελεί μονόδρομο για τις δασικές αρχές, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες.

Θα βρισκόμαστε πάντα κοντά τους και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τη δικαίωσή τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου