Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Β. Αποστόλου: Η αναμέτρηση είναι ανοιχτή... θα ανατρέψουμε τις προβλέψεις



Χαλκίδα, 5/7/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Συνέντευξη του Βαγγέλη Αποστόλου, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο. 

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάσαμε στο Open χθες ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο που είναι από τα αριστερά σας, εμφανίζεται στο όριο του 3% συν πλην ελάχιστα. Θεωρείται ότι αυτό παίρνει από εσάς γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα. Κι ακούσαμε και τον κ. Τσίπρα χθες ο οποίος είπε ότι η σχέση αυτή θα έπρεπε να είχε σπάσει πολύ νωρίτερα. 

Κοιτάξτε οπωσδήποτε ο Βαρουφάκης στοχεύει σε έναν κόσμο που τουλάχιστον την προηγούμενη περίοδο στήριζε ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό από τον ίδιο πως εκείνο το περίφημο 6μηνο 7μηνο ως Υπουργός Οικονομικών, αυτός εισηγείτο τις προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εμείς αποφασίζαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τις εισηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών, αυτή είναι η διαδικασία λειτουργίας του Υπουργικού Συμβούλιου. Κυβερνούσε ένα συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο, ο καθένας με το ρόλο του. Δε μιλάω για αποτυχία διαπραγμάτευσης μιλάω ότι τα αποφασίζαμε όλοι μαζί τότε. 

Φτάσαμε σε μια διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 15 όπου μας οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, αυτό ήταν ευθύνη του Βαρουφάκη; 

Φτάσαμε σε μια διαπραγμάτευση την οποία έπρεπε να κάνουμε για να μπει η χώρα μας σε μια κανονικότητα την οποία κανονικότητα τη βλέπουμε, τη βιώνουμε σήμερα. Άρα λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε, εγώ δε διαφωνώ, με αυτές τις αποφάσεις που πήραμε. Αυτές πήραμε, γι αυτές είχαμε δεσμευτεί, τις υπηρετήσαμε. Να μη βγαίνει σήμερα ο κ. Βαρουφάκης και να λέει ότι με αυτά εγώ δε συμφωνούσα. Όταν ένας Υπουργός δεν συμφωνεί για θέματα αρμοδιότητάς του παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Το ενδεχόμενο της αποχής, αυτό που είπε ο κ. Ψαριανός είναι σημαντικό, είτε γιατί είναι η προεκλογική καμπάνια λόγω των ευρωεκλογών που είχαμε, είτε γιατί υπάρχει κόπωση, Ίσως κάποιοι λένε ότι εντάξει μωρέ θα βγει η ΝΔ λόγω δεν πάμε, η αποχή σας φοβίζει; 

Έχω διαφορετική άποψη. Κοίταξα χθες το βράδυ το καντράν του αυτοκινήτου μου, 10.000 χλμ έχω κάνει στην Εύβοια από τη μέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Όπου λοιπόν συναντούσαμε τον κόσμο, ιδιαίτερα μετά το βαρύ αποτέλεσμα για εμάς των ευρωεκλογών, να λέει ότι αυτή τη φορά όχι μόνο θα πάω αλλά και πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που έχετε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έρχονται δύσκολες μέρες με βάση αυτά που συζητούνται από τη Ν.Δ. 

Άρα λοιπόν αυτό που τουλάχιστον εμείς βλέπουμε στον κόσμο είναι το προχωράτε είμαστε εδώ και πραγματικά σας το λέω ότι η αποχή που φοβόμασταν πάρα πολύ δεν βλέπουμε να μεγαλώνει. Θα συμμετάσχει ο κόσμος. Ιδιαίτερα όταν πας και τον βρίσκεις και τον συζητάς στα χωριά, στα καφενεία κτλ, θέλει ο κόσμος και θα συμμετάσχει. Οπωσδήποτε θα έχουμε πολύ περισσότερη συμμετοχή από αυτή των ευρωεκλογών. Άρα όπως αντιλαμβάνεστε με μία μείωση μεγάλη της αποχής τα πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν. Γι αυτό και σας λέω ότι στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει εμείς μέχρι το βράδυ θα πολεμάμε για να νικήσουμε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου