Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Απάντηση Αποστόλου στο Μητσοτάκη από τα Ψαχνά Εύβοιας: Εμείς καταστήσαμε τον αγροτικό τομέα ένα βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εσείς απλά αοριστολογείτε.



Χαλκίδα, 26/6/2019 






                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κατά τη χθεσινή του περιοδεία του στην περιοχή των Ψαχνών ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα πεπραγμένα του ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας ότι υπάρχουν ήδη ορατά θετικά αποτελέσματα, που καθιστούν τον αγροτικό χώρο ως ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Είναι χαρακτηριστικές, όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, οι παρακάτω ρυθμίσεις που δείχνουν την έμπρακτη στήριξη που παρείχαμε στο χώρο σε αντίθεση με τις αοριστολογίες που είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης που επισκέφθηκε αργότερα την περιοχή: 

• “Απαλλάξαμε φορολογικά το 95% των αγροτών με τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου. 
• Kατοχυρώσαμε και για τους αγρότες την ελάχιστη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, με δυνατότητα αύξησής της από την ανταποδοτικότητα . 
• Στηρίξαμε τους νέους αγρότες, έως 40 ετών, εντάσσοντας όλους, δηλαδή και τους επιλαχόντες. 300 εκατ. δίνονται σε 16.000 νέους αγρότες 
Βάλαμε τάξη στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων. Παραλάβαμε 1,3 δις πρόστιμα κι άλλα τόσα καταλογισμούς. Τα μειώσαμε σημαντικά, χωρίς να επιβαρύναμε τον αγρότη ούτε με ένα ευρώ. 
Μειώσαμε σημαντικά το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, παρά την αυξανόμενη πίεση των ζημιών. 
• Κάναμε χρήση των συνδεδεμένων ενισχύσεων άμεσα και αποτελεσματικά, για να υπηρετούν στοχευμένες πολιτικές ανά προϊόν και κλάδο. 
• Θεσπίσαμε τη Κάρτα του αγρότη, για χρηματοδότηση των αγροτικών εργασιών, με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε δικαιούχους να αντλήσουν περί το 1 δις ευρώ. 
• Επιβάλαμε περιορισμό στην ασυδοσία των μεσαζόντων με την υποχρεωτική πληρωμή των 60 ημερών για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα. 
• Κατοχυρώσαμε με νόμο, μετά από έντονη και επίπονη διαβούλευση στο πλαίσιο της Ε.Ε. την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και του κρέατος στα ζωϊκά προϊόντα, με σκοπό της διαφάνεια της αγοράς και την αποφυγή παραπλάνησης του καταναλωτή. 
• Δώσαμε πολλές μάχες στην Ε. Επιτροπή για τη προστασία των ποιοτικών μας προϊόντων και εξασφαλίσαμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τη προώθησή τους στη παγκόσμια αγορά. 
Θεσπίσαμε το εργόσημο ως βασικό εργαλείο πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο και για τον οικονομικό μετανάστη, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση. 
• Φέραμε νέο πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισμού, καθιερώνοντας κίνητρα για συλλογικές μορφές οργάνωσης. Θεσμοθετήσαμε τις διεπαγγελματικές, τις ομάδες και τις οργανώσεις παραγωγών. 
• Προχωρήσαμε στην ίδρυση του ΟΔΙΑΓΕ, έναν Φορέα που μπορεί να αξιοποιήσει τη δημόσια αγροτική γη, με σκοπό την παραχώρησή της σε νέους αγρότες και συλλογικές μορφές. 
• Θεσπίσαμε το ακατάσχετο των κοινοτικών ενισχύσεων
• Υποσχεθήκαμε και το τηρήσαμε την επομένη της εξόδου από τα μνημόνια, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τους συνεργαζόμενους, ενώ παράλληλα χορηγήσαμε έκτακτη βοήθεια σε αγρότες και κτηνοτρόφους που είδαν να μειώνεται το εισόδημά τους.” 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου