Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου στην περιοχή Ιστιαίας.



Αθήνα, 29/12/2018 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Επίσκεψη με συναντήσεις πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 ο τέως Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου στην περιοχή Ιστιαίας. 

Δύο ήταν οι βασικοί σταθμοί της περιοδείας του: 

Ο πρώτος στον Ταξιάρχη, όπου επισκέφθηκε τη μονάδα συσκευασίας σύκων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, αλλά και με το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα. 
Στις συζητήσεις που έγιναν κυριάρχησε η στήριξη των συκοπαραγωγών που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου του 2018, για τις οποίες ήδη ο ΕΛΓΑ έχει ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και καθόρισε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, που θα καταβληθεί στουσ δικαιούχους στα τέλη του Γενάρη του 2019. 

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η ενίσχυση του κλάδου για τη προώθηση των σύκων στις διεθνείς αγορές, αλλά και η χρηματοδότηση των αιτημάτων που έχει υποβάλλει ο Συνεταιρισμός στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-20120). 

Ο δεύτερος σταθμός ήταν στην Ιστιαία, όπου συναντήθηκε με τους Δασεργάτες της περιοχής που αυτή τη περίοδο απασχολούνται σε εργασίες δασοπροστασίας, μέσα από ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιεί το Δασαρχείο Ιστιαίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου