Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση Αποστόλου με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου  2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του αγροτικού χώρου και του εμπορίου, καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις αποτελούν βασικό κρίκο της αλυσίδας  «Από το χωράφι στο ράφι».

Συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για θέματα που αφορούν νέες αγορές τροφίμων και αγορές με ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα, αλλά και να ενισχυθεί η παρουσία του εμπορίου στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, στην ανάπτυξη Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων κ.λπ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και ειδικά της  φέτας στις διεθνείς αγορές στο πλαίσιο και των συμφωνιών που υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες.

Ο κ. Κορκίδης από την πλευρά του ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνεργασία ΕΣΕΕ - ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ που έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των χωρών προορισμού των ελληνικών εξαγωγών, τόσο στους 45 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ, των Βαλκανίων και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου