Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιές Χίου: καταστροφική όχι μόνο η πυρκαγιά αλλά και η δημόσια διοίκηση (*)


(*) Από τη συνέντευξη τύπου στη Χίο - Πηγή: Chios News 
Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει ήδη πάρει, στη Χίο σήμερα βρίσκεται ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Πολιτικής Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος προχωρά σε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους φορείς με στόχο το επόμενο διάστημα να παρουσιαστεί μια συνολική πρόταση αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς.
Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Αποστόλου (πλαισιωμένος από τον συντονιστή της ομάδας δράσης του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Δημήτρη. Τσούχλη και τον γραμματέα της οργάνωσης Μιχάλη Σφυράκη) δεσμεύτηκε ότι η φωτιά στη Χίο θα αποτελέσει για το κόμμα θέμα ύψιστης προτεραιότητας , πιέζοντας από τη θεσμική του θέση για γρήγορες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. 
“καταστροφική δεν απεδείχθη μόνο η πυρκαγιά αλλά και η δημόσια διοίκηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αποστόλου καταδεικνύοντας το κράτος ως τον “εμπρηστή νο2 ” και καταλογίζοντας του “ανικανότητα” στη πρόληψη , στο συντονισμό και στη καταστολή τέτοιων φαινομένων. 
Ο ίδιος ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων με την κήρυξη των καμένων δασικών περιοχών ως αναδασωτέες περιλαμβάνοντας σε αυτές και όσες είχαν το χαρακτηρισμό “δασικές “ πριν τον απολέσουν για διάφορους λόγους. Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε την απαγόρευση βόσκησης και κυνηγιού 
Για τις μαστιχοκαλλιέργειες και την κτηνοτροφία ζήτησε ειδική μέριμνα αποκατάστασης ώστε να περιληφθούν όλοι όσοι επλήγησαν ανεξαρτήτως χαρακτηρισμού των αγροτών αλλά και των ασφαλισμένων στον ΕΛΓΑ καλλιεργειών αφού και εκεί διαπιστώνεται πρόβλημα με πολλούς αγρότες να έχουν δηλώσει λιγότερα δέντρα ή και καθόλου στον ασφαλιστικό τους φορέα. 
Περισσότερα στο: http://www.chiosnews.com/cn2782012537480.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου