Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ο Βαγγέλης Αποστόλου στο STAR Κ.Ε. για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.


Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων της Εύβοιας μίλησε μέσα από τα Αναλυτικά Γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη Λένα Παρασκευά ο πρώην Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου.

- Η σολωμόντεια λύση που έδωσε το Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ Στ.Ελλάδας για τα απορρίματα όχι μόνο δε θα κρατήσει ούτε μία ημέρα αλλά και θα οδηγήσει στη χρεωκοπία τη τοπική Αυτοδιοίκηση και τους δημότες.
- Έχει υπερκορεστεί ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας και υπάρχει κίνδυνος να πνιγούμε όλοι από τα σκουπίδια
- Παρατηρητές οι υπεύθυνοι τόσα χρόνια (ΦΟΣΔΑ, ΥΠΕΣ και ο Δήμος Χαλκιδέων)- το ζήτημα πήρε και πολιτικές διαστάσεις έπειτα από τις επεμβάσεις Υπουργών με Υ.Α. που δεν κρατούν ούτε μία ώρα.

Αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα αντιμετωπίζει η Εύβοια αυτή τη στιγμή. Ακόμη και να περπατήσει η τελευταία πρόταση τα πράγματα θα οξυνθούν περισσότερο όταν μάλιστα λήξει και ο χρόνος μεταφοράς των στερεών αποβλήτων στα Τρίκαλα, γιατί θα επιστρέψουν κι αυτά ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ιστιαία ή στη Χαλκίδα, μια και οι αρμόδιοι δεν υποδεικνύουν άλλη λύση.

Καταθέτω την άποψή μου για μια ακόμη φορά: Οποιαδήποτε πρόταση και να υιοθετηθεί ως λύση προϋποθέτει ταυτόχρονα την έναρξη των εργασιών για τη ΜΕΑ και το ΧΥΤΥ Χαλκίδας, αλλιώς η Εύβοια με πρώτη τη Χαλκίδα θα πνιγεί στα σκουπίδια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου